Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın esnafla buluşma toplantıları sürüyor. Başkan Tural son olarak Yeni Sanayi esnafıyla, kahvaltılı buluşma toplantısında bir araya gelerek esnafın taleplerini dinledi. Çözüm bekleyen her konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Birlik Başkanı Ahmet Tural, Madeni İş Odası yönetimi tarafından organize edilen buluşma toplantısına Birlik Başkanvekili İsmail Uygun, oda başkanları ve  Halkbank Sanayi Şube Müdürü Ramazan Karakulak’la birlikte katıldı.   Esnaflarla hasbihal etmek bir araya gelmek için burada olduklarını belirten Başkan Tural “ Sizlerin istek ve taleplerinizi almak için buradayız. Bu talepleri kendi bünyemizde çözülebilenlerini çözmek, diğer konularda hem yerelde hem de genelde kendi görev alanımızla ilgili yerlere iletmek için buradayız” dedi.

ESNAF TALEPLERİNİ İLETTİ

Sanayi esnafıyla buluşma toplantısında, esnaf yüksek Bağ Kur primleri, kalifiye eleman ihtiyacı, BağKur prim gün sayısının  7200 güne indirilmesi, dükkan kira fiyatlarındaki artışlar gibi çözüm bekleyen konularda taleplerini Başkan Tural’a ilettiler.

TÜRKİYE’NİN BAROMETRESİYİZ

Esnafın çözüm beklediği konularda gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Tural “Bunların başında Bağ Kur primlerinin yüksek olması, SGK çatısı altıda diğer kurumlarda 7200 işgününde emekli olunurken, esnaf ve sanatkarın 9000 günde emekli olması, kalifiye elaman ihtiyacı, işyeri kiralarındaki yüksek artışlar var. Biz tüm bu sorunları çatı örgütümüz TESK ve ilgili bakanlıklara aktarıyoruz. 9000 iş günü konusunun 7200’ye indirilmesi yönünde seçimlerden önce siyasi partilerin söz vermişti. Meclis açıldığında ilk olarak bu yönde bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz.  Kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi noktasında da ilgili kurumlara yazışmalarımız yaptık.  Tüm bu konuların takipçisiyiz. Bizler esnafız. Bu ülkenin barometresiyiz.  İstihdam sağlıyoruz. Ekonomiye katkı sağlıyoruz. Devletimizden de esnafı rahatlatacak tedbirler almasını istiyoruz.  Bizler de sizler için imkanlarımız ölçüsünde sizlere hizmet etmek için gayret gösteriyoruz. Bugün Halkbankası Müdürümüzde burada. Eğer kendisinden bir talebiniz varsa iletebilirsiniz. Halkbankası esnafın bankası. Sizlerden bankanıza da sahip çıkmanızı istiyorum.   Rabbim sizlere hayırlı işler bereketli kazançlar versin. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.  Toplantı karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.