Yalvaç Belediyesi sıkıntıların yaşandığı tarihten itibaren debisi azalan mevcut su gözünün altında bulunan 2 su kaynağından da su alabilmek, kapalı sisteme geçebilmek ve debimetre odası yapımı için 18.10.2022 tarihinde 1013988 ihale numarasıyla ve 14.09.2022 tarihinde 786586 ihale numarasıyla 2 kez ihaleye çıktı, ancak katılımcı bulunamadığı için ihaleler iptal edildi. Son olarak 09.06.2023 tarihinde 583719 ihale numarasıyla pazarlık usulü gerçekleştirilen ihale olumlu sonuçlanarak çalışmalara başlandı.

Gelinen noktada Su İhale Hattı ve Debimetre Odası yapımı işi 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak faaliyete geçti. Yeni İsale Hattı ile yaşanan evlere su ulaşmama ve su kirliliği sorunları da çözülmüş oldu.

Yağ yakmaya tam destek sağlayan tarif… Yağ yakmaya tam destek sağlayan tarif…

Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi TÜTÜNCÜ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız su sıkıntıları aslında yeni değil. 1985 yılından beri zaman zaman yaşanan su sorunları özellikle 2021 yılından beri artan kuraklıkla birlikte daha fazla kendini hissettirdi. 2021 yılında su sorunları yaşamaya başladığımız tarihten itibaren vatandaşımıza su sıkıntısı yaşatmamak için çalışmalara başladık. Ancak 1985 yılından beri su aldığımız su gözünün son yıllarda kuruma noktasına gelmesiyle daha aşağıda bulunan ve kot farkından dolayı su alamadığımız 2 gözden de su almak elzem oldu. Bu sebeple 2022 yılında çıkılan iki ihalemizden birine katılımcı bulunamadığı, diğerine ise fiziksel çalışma koşullarının çok zor olduğu gerekçesiyle ihaleyi kazanan firmanın vazgeçmesi sebebiyle sözleşme imzalayamadık.

İptal edilen iki ihalemizin ardından 2023 yılında yaptığımız ihale başarıyla sonuçlanınca ivedi bir şekilde sözleşme imzalayarak çalışmalara başladık.

Allah’a şükür ki su meselesinde yaşadığımız iki temel sorun olan su kesintilerini ve bulanıklığı çözüme kavuşturduk. Hatta iddia ediyorum suyumuz bu çalışmaların ardından damacana sulardan çok daha temiz ve halk sağlığı kriterlerine daha uygun bir su oldu.” dedi.