HABER32 - EKSPRESS ÖZEL HABER

Halkın yaşam kalitesini yükselten proje ve yatırımlar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.
Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi Tütüncü, hiçbir mazeret üretmeden hizmet sunmaya devam ettiklerini söyledi.


MAZERET YOK, HİZMET VAR
Altyapıya büyük önem verdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Tütüncü; “Dünya genelinde bir kriz var. Gıda konusunda sıkıntılar var. Buna bağlı olarak yüksek enflasyon ve fiyat artışları var. Özellikle inşaat girdilerinde yüksek fiyat artışları oldu. İnşallah ortalık biraz durulacak ve her şey eskisi gibi olacak ve normalleşeceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Cumhur ittifakı devletimizin ve milletimizin bekası için vardır. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize olan güvenimiz tamdır.  Biz bu güvenle hiçbir mazeret üretmeden cesaretle çözüm yolu bulup biran önce altyapı çalışmalarına başlamak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki 100 yıl altyapı problemi olmayan tertemiz bir Yalvaç’ı gelecek nesillere bırakmak istiyoruz” dedi.


SOSYAL KONUTLARININ TEMELİNİ EN KISA SÜREDE ATACAĞIZ
İlçe kamuoyunda her zaman gündem oluşturan sosyal konut hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Tütüncü; “En öncelikli konularımızdan birisi de orta gelirliler için belediye sosyal konutlarıdır. Konutların yapılacağı yerimiz hazır. Dediğim gibi şu kriz ortamı biraz geçsin, biraz normale dönelim hemen temelini atacağız. Bu konu özellikle yerel siyasetçiler tarafından çok gündeme getiriliyor. Belediye başkanına rağmen TOKİ proje üretiyor söylemleri kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Halkımızın faydasına olan her projede belediye olarak öncülük ederiz. Toplu Konut İdaresinin de emrine amadeyiz, halkımızın da emrine amadeyiz. Bu kapsamda Yalvaç’ta konut sahibi olamayan orta gelirli aileleri konut sahibi yapabilmek boynumuzun borcudur” diye konuştu.


ENERJİ YATIRIMLARINA DEVAM EDECEĞİZ
Yalvaç Belediyesi olarak enerji yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Başkan Halil Hilmi Tütüncü; “Ülkemizin yenilenebilir enerjiye ihtiyacı çok fazla. Dünyadaki gelişmeleri görüyoruz. Her an bir kriz çıkabiliyor. Bilindiği üzere 1 megavatlık güneş enerji santralimizi bitirerek hizmete aldık. Gayet memnunuz. Enerji üretimi üst seviyede. Bu tesisi 4 milyon liraya mal ettik ve 28 ay içerisinde kendisini amorti edecek. Şöyle bir kıyaslama yapayım, son dönemde güncellediğimiz kira bedelleriyle beraber belediyenin yıllık kira geliri 3 milyon 100 bin liradır. 28 ayda güneş enerji santralimizden elde edeceğimiz gelir ise 4 milyon liradır. Yani 1 megavatlık güneş enerji santralinden elde ettiğimiz yıllık gelir neredeyse belediyenin tüm kira gelirine bedel. İnşallah 2 megavatlık bir güneş enerji santralini daha kurarak halkımızın hizmetine sunacağız. Enerji sorunu olmayan güçlü bir belediyeyi gelecek kuşaklara bırakacağız. Bu doğrultuda hem Yalvaç ekonomisine katkı sunacak hem de milli ekonomiye.” diye konuştu.


AMACIMIZ; HALKIMIZA DAHA SAĞLIKLI SU İÇİREBİLMEKTİR
İçme suyu konusunda önemli atılımlar yaptıklarının altını çizerek konuşmasına devam eden başkan Tütüncü; “İçme suyu alanında mevcut artezyen kuyularımızın iyileştirmesi ile birlikte yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. Amacımız Yalvaç halkına yüksek kalitede daha sağlıklı içme suyu sağlayabilmektir. Hem içme suyunda hem de yağmur ve kanalizasyon atıklarında yeni proje çalışmalarımız var. Her ne kadar maliyetlerde yüksek artışlar olsa da gerek uluslararası finansman gerekse çevre bakanlığının katkılarıyla altyapının tamamını değiştireceğiz” dedi.


YALVAÇ YATIRIM MERKEZİ OLACAK
Yalvaç istihdamına ve ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için sanayi yatırımlarına öncülük ettiklerini vurgulayan Başkan Tütüncü; “Organize sanayimizi büyütüyoruz. İlk etapta 23 yeni parselin tapusunu çıkardık. Bu sene kar ve yağmurlar bereketli oldu. Diğer senelere göre daha fazla kar ve yağmur aldık. Buna bağlı olarak toprakta bazı gevşeme ve yumuşamalar meydana geldi. İnşallah bahar aylarıyla birlikte altyapısını tamamlayarak yatırımcılarımızın ve sanayicilerimizin hizmetine sunacağız. İnşallah Yalvaç sanayi yatırım merkezi olacak. Müteşebbisler iyi ki yatırım yaptık diyecekler.” diye konuştu.


2 BİN ADET GIDA PAKETİ DAĞITILDI

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte belediye olarak yapılan çalışmalara da değinen Başkan Tütüncü; “Her Ramazan öncesinde olduğu gibi Yalvaç’a bağlı tüm kasaba ve köylerin camisi de dahil olmak üzere tüm ilçe genelindeki camilerimizin temizliğini yaptık. Biz belediye olarak pandemiden önce tüm mahallelerimizde toplu olarak iftar açıyorduk. Adını da mahalle iftarları olarak koymuştuk. Malum virüs azalmış olsa da etkileri hala devam ediyor. Bunu dikkate alarak vatandaşlarımıza evlerinde yardım etmeyi uygun gördük. İhtiyaç sahibi kesime daha fazla ulaşabilmek amacıyla yaklaşık 500 liralık olmak üzere 2 bin adet gıda kolisinin dağıtımını yaptık. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, kış başladığında 500 ailemize kömür yardımında bulunmuştuk. Kömür yardımını ilçemizde bulunan hayırseverlerin ve belediye personelimizin katkılarıyla yaptık. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Biz sadece veren el ile alan eli buluşturduk. Birde Ramazan ayı boyunca tezgahını akşam iftardan sonra açmak isteyen pazarcı esnafımıza yardımcı olacağız. Buradaki amacımız oruçlu olarak çarşıya, pazara gelmek istemeyen vatandaşlarımızın iftardan sonra rahatça alışveriş yapmalarını sağlamaktır.” dedi.
 

MODERN HAYVAN PAZARI İNŞASINA BAŞLANACAK
Uzun yıllar ilçeye hizmet vermesi planlanan modern hayvan pazarı, idari bina, mağaza, lavabo, kafeterya, yatakhane gibi donatılarıyla toplam 4250 metrekare alanda inşa edilecek. Modern hayvan pazarının önümüzdeki Kurban Bayramına yetiştirilerek halkın hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Tütüncü; “1408 küçükbaş ve 448 büyükbaş hayvan kapasiteli yeni hayvan pazarımız hayvan pazarlama alanı, servis yolu, yükleme-boşaltma alanları, karantina ahırı ve hizmet binası gibi donatıları olacak. Toplam 4253 metrekare alana inşa edilecek olan yeni hayvan pazarımız nasip olursa önümüzdeki
Kurban Bayramından itibaren halkımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.
 

ALLAH DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
Son olarak ülke gündemine ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi Tütüncü; “Yıllardır Anadolu her mazlumu bağrına bastı. Suriye’den savaşta kaçan vatandaşları ağırlamaktayız. Pakistan’dan, Irak’tan, Afganistan’dan gelen binlerce mültecileri misafir etmekteyiz. Şimdi gündemimizde Ukrayna ve Rusya savaşı var. Oradan gelen misafirlerimize de kapımızı açtık. Gerek dinimiz gerekse kültürümüz misafirperverliğine önem veriyor. Bu kapsamda her mazluma ve her misafirimize en iyi şekilde bakmaktayız. Şunun altını kalın çizgilerle çizerek belirtmek istiyorum, Allah korusun Türkiye’nin başına böyle bir iş gelse gidecek hiçbir kapımız yok. Zaten biz vatanımızı terk edip gidemeyiz. Sonuna kadar Anadolu’da birlikte yaşamak zorundayız. Onun için enflasyon, ekonomik kriz ve birçok olağanüstü gelişen şeyler gün gelir geçer. Yeter ki Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.
Son olarak şunları ifade etmek istiyorum. Tüm belediye personelimiz ile birlikte Yalvaç halkı için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Yalvaç’a yatırım ve projelerin kazandırılmasında Sayın valimiz ve milletvekillerimizin büyük emekleri var. Kurumlarımızın büyük emekleri var. Herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm ülke olarak Ramazan ayının huşu içerisinde geçmesini temenni diyorum” dedi.

İbrahim Demirayak
 


 

Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi