Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Sidre Mahallesinde uzun yıllardır yaşanan su problemini çözüme kavuşturdu. Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, muhtarlık azaları ve vatandaşlar, Başkan Başdeğirmen’i ziyaret ederek, teşekkür ettiler. Amaçlarının vatandaşların yaşadığı her türlü zorluğu ortadan kaldırmak olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Su medeniyettir, su ulaşmayan yerde medeniyet olmaz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirde yaşayan her bir vatandaşın belediye hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanabilmesi amacıyla her türlü adımı kararlılıkla atıyor. Bu kapsamda problem yaşanan bölgelerde çalışmalar gerçekleştiriliyor. Sidre Mahallesinde Küme Evler olarak adlandırılan yerde uzun yıllardır su problemi yaşanıyordu. Bölge halkı bugüne kadar su ihtiyacını taşıma sularla karşılıyordu. Bölgenin yaşadığı su problemi Isparta Belediyesi tarafından mahallenin üst tarafına yapılan 500 metreküplük su deposu ile giderildi. Yapılan su deposuyla mahallede farklı bölgelerde su problemi yaşanırsa onlar da çözüme kavuşturulmuş olacak. 


Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, muhtarlık azaları ve Küme Evlerde yaşayan vatandaşlar, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret ederek, uzun yıllardır yaşadıkları su probleminin giderilmesinden dolayı teşekkür ettiler.
Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, 1976 yılında yapılan Küme Evlerde uzun yıllardır su hattının olmadığını söyledi. Bölgedeki vatandaşların su olmamasından dolayı sorunlar yaşadığını dile getiren Özbey, “Kaynak suyu kullanırken sıraya giriyorlardı. ‘Bugün sen kullan, yarın ben kullanayım. Bugün sen bulaşık yıka yarın ben çamaşır yıkarım’ diyorlardı. Doğal olarak hayatları oldukça zorlaşıyordu. Size ilettiğimiz talep doğrultusunda hem Küme Evlerimizin hem de mahallemizin probleme düştüğü bölgelerde kullanılmak üzere 500 metreküplük su depomuzu yaptınız. Bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Bir bardak su verene ‘su gibi aziz ol’ denir. Siz bize 500 metreküplük su verdiniz. Su gibi aziz olun. Çok teşekkür ediyoruz. Diğer çalışmalarımızda da her zaman yanımızdasınız. Ayrıca tüm velilerimiz ve okul öğrencilerimiz adına da size minnettarım. Okulumuzun tadilatı aşamasında 3 ay boyunca dar gelirli öğrencilerimizi Halıkent’e ücretsiz ve sorunsuz bir şekilde getirip, götürmemize yardımcı oldunuz. Altyapı ve diğer konularda da birim müdürlerimiz ve belediye personelimiz anında çözüm üretiyorlar. Mahallemizde 2 kilit noktamıza kapalı durak konuldu. Bu konuda mahalle halkımızın sizlere çok selamları var, çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Küme Evlerde yaşayan vatandaşlar da uzun yıllardır yaşadıkları su problemini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in çözdüğünü, sorunun çözülmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, teşekkürlerini ilettiler. Vatandaşlar, “Su sorunumuzla çok ilgilendiler. Çareyi sen buldun başkanım. Umre’ye gittim, geldim. Sayın başkanımıza çok dua ettim. Duamda Allah’ım sayın başkanımızı ilelebet başımızdan eksik etme dedim. Camilerimiz de çok güzel oluyor. Çevre düzenlemeleri ve abdesthaneleri yapılıyor, temizlikleri belediyemizce gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar böyle bir hizmet olmamıştı. Bunu herkes söylüyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.


Küme Evler bölgesinde 40 yılı aşkın süredir su ihtiyacını taşıma su ile karşıladıklarını anlatan vatandaşlar, “Kışın kar olduğunda araba da çıkmıyor. Elimizde su taşıyorduk. Önceki yıllarda ölçtüler, biçtiler, buraya su getirilemez demişlerdi. Allah razı olsun. Siz yaptınız. Demek ki yapmak isteyen yapabiliyormuş. Sizde hizmet aşkı var. Bu dönemde bizi kurtardınız. Sizden çok memnunuz. Hizmetlerinizin devamını bekliyoruz. Başkanımız her türlü derdimize derman olmaya çalışıyor. İnşallah başkanımızı milletimizin teveccühü ile tekrar görmek istiyoruz. Çok teşekkür ediyoruz, başkanımıza minnettarız” ifadelerini kullandılar. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, devletin bir temsilcisi olarak yapılan işlerden duyulan memnuniyete çok mutlu olduğunu söyledi. Görevlerinin vatandaşların yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Biz bunun için bu görevlere talip olduk. Sizler de uygun gördünüz, bizleri buraya görevlendirdiniz. Biz de görevimizi layıkıyla yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Otomobil Alımında Büyük Değişiklik Otomobil Alımında Büyük Değişiklik


Suyun bir medeniyet olduğunu, suyun ulaşmadığı yerde medeniyetten bahsedilemeyeceğini ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Daha önce sizin bu şekilde taşıma su ile su ihtiyacınızı karşıladığınızı duyunca üzüldüm. Böyle bir dönemde, ülkemizin her türlü tank, uçağı yapabildiği, uzaya uydu gönderebildiği bir dönemde sizler suyunuzu taşıyarak götürüyorsunuz. Bu doğru değildi. Sizin gibi farklı mahallelerimizde de doğalgazı, kanalizasyonu olmayan, yol problemli olan birçok yerlerde sorunları hallettik. Sizin de sorununuzu çözdük. Sözlerinizden, yüzünüzdeki gülümsemelerden sorunun çözüldüğünü anlıyorum. Rabbim bize bu görevi vermiş, devletimiz de imkanları tanımış. O zaman bu imkan bizdeyse bu imkanı vatandaşımızın emrinde kullanmamız gerekiyor. Çok şükür bunları yerine getiriyoruz. Rabbim daha güzel günlerde, nice yıllarda böyle güzellikleri sizlere yaşatmayı nasip etsin, bizlere de daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, suyunuzu güzel günlerde kullanmanızı diliyorum” görüşlerinde bulundu.