Isparta'da Gençlerin Tehlikeli Tek Tekerlek Performansı Isparta'da Gençlerin Tehlikeli Tek Tekerlek Performansı

Depreme Hatay'ın Antakya ilçesinde yakalanan hamile depremzede bebeğini Isparta Şehir Hastanesi'nde dünyaya getirdi. “Zeynep Reyyan” ismini verdikleri bebek, buruk bir sevinç yaşayan aileye umut oldu.

Seval Yılmaz 38 yaşında, 41 haftalık hamileyken depreme Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalandı.  Eşi ve 2 kızıyla depremden canlarını zor kurtaran hamile kadın, bebeğini dünyaya getirmek için Isparta'ya geldi. Yılmaz ailesi Şehir Hastanesi'nde gerçekleşen başarılı bir operasyonla bebeğine kavuştu. Zeynep Reyyan ismini verdikleri bebeğin sağlık durumu ise oldukça iyi. Aile ise buruk bir sevinç yaşıyor. Depremden bebekleri ile birlikte sağ kurtulan anne Seval Yılmaz, “Deprem anında yatıyorduk. İlk büyük kızımla çıktık biz, eşim evde küçük kızım aldı çıktı. Ondan sonra duvarlarımız, evimiz yıkıldı. Çok kötü korktuk. O yüzden doğumum bir iki hafta uzadı Stresten dolayı. Küçük kızım evde tek başına mahsur kaldı. Son anda çıkarttı babası kendisini. O yüzden bayağı bir stresli dönem yaşadım. Bu yüzden doğumum bayağı gecikti. Çadırda kalıyorduk o zaman. Bu bu şeyde çadırda kalıyorduk. Doğum için buraya geldik Çadırda kaldığımız sürece çok zor oldu yine. Bayağı bir soğuktu. Orda da sancılarım vardı ama ağrılarım vardı ama hiç artmıyordu o yaşadığımız stresten, soğuktan dolayı. Bayağı bir de kalabalıktık orada yapılmadı. Bir, iki Sahra hastanesine gittik. Herhangi bir problem yok dendi. Yani takip yapılmadı o zaman. Isparta'ya işte günlerim geçtiği için orada sahra hastanesinde muayene olduk. Bizi Dört yola gönderdiler, orada doğum yapmak istemedim ben. Oradan çıktık Isparta'ya gelmek istedim. Burada gerçekleştirmek istedim doğumu. Geldik sabahleyin, öğlene yatışım oldu. Akşama da gecesi de doğum yaptım. Bebeğime bir şey olacak diye çok korktum. Doktorlar çok tedirgin, çok korktu. Her Herhangi bir şey olabilir. Bu gecikmeden dolayı her an bir şey olabilir. Çok şükür bir şey olmadı. Geldik buraya sağlıklı bir şekilde doğurduk, kucağımıza aldım. Biraz mutlu, bebeğim ailesiyle doğurduğun için biraz da buruk Sağ olsun doktorumuz olsun, hemşirelerimiz olsun hastane çalışanlarımız olsun çok ilgilendiler, çok yardımcı oldular. Hepsine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Stresten dolayı doğumun Hatay'da gerçekleşmediğini belirten Baba Hasan Yılmaz, " Depremde o gün evdeydik. Sarsıntı bayağı bir şiddetli oldu. Evin duvarları hep üzerimize geldi. Çocuklar apar topar hemen alıp bir anda kendimizi dışarıya attık. Dışarıda aşırı bir yağmur vardı. Komşularımızla beraber sabaha kadar araçlarda kalmak zorunda kaldık. Çok şükür hamdolsun canımızda herhangi bir şey, sıkıntımız yok. Yani gerçekten büyük bir, sıkıntılı bir süreçti. Eşimin de durumu biliyorsunuz doğum var. Hatta günleri baya bir geçti. Onun için hastane zaman zaman gittik, kontrol yaptırdık. Stresten dolayı doğum büyük ihtimal gerçekleşmedi Çünkü  42 hafta artı 5 günlük oldu. Her şeyi göze alarak ben yola çıktım. Doktorlar bana normalde izin vermediler ve ben her şeyi mecburen göze almak zorunda kaldım. Akşamdan sabaha kadar yolu hiç durmadım geldim. Dedim bir an önce hiç olmazsa  varalım. Ona göre bizim bir işlem yapalım. Çok şükür Isparta halkı bize evini açtı. Sağ olsunlar, var olsunlar. Sabah sekiz gibi geldik. Doğum gerçekleşti çok şükür, Hamdolsun. Sıkıntımız yok elhamdülillah." dedi.