Yeni Asya Gazetesi Isparta temsilciliği ve Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneğinin organizasyonu ile Bediüzzaman Said Nursi Mevlid-i Şerifi Pazar günü Terminal Camiinde gerçekleştirilecek.

Konu ili ilgili olarak bugün saat 10.00’da Öğretmenevi toplantı salonunda bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Sidre Eğitim Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Halil Elitok ile Yeni Asya Isparta Temsilcisi Mithat Yanmaz katıldı.

ELİTOK; “MEVLİD – İ ŞERİFE TÜM

ISPARTALILARI DAVET EDİYORUZ”

Tüm Risale-i Nur Talebelerini ve Ispartalıları Pazar günkü Mevlid – i Şerife davet ettiğini ifade eden Başkan Halil Elitok, toplantıda yaptığı konuşmada söz konusu Mevlid – i Şerif programını Pandemi nedeniyle 4 yıldır yapamadıklarını ancak, 4 yıl aradan sonra bu yıl itibariyle tekrar başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Pandemi döneminde uzun bir dönem ara verilen ve gelenekselleştirilen Bediüzzaman Said Nursi Mevlid – i Şerifi bu yıl inşallah 1 Ekim 2023 Pazar günü öğle namazına müteakip Terminal camiinde yapılacaktır.

“ONLARI YENİ NESİLLERE

AKTARMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

Bu konuda gerekli tüm işlemler tamamlanmıştır. Tarihe mal olmuş, millet hayatında paratoner görevi yapmış şahsiyetleri toplumun hafızasına kazımak ve yeni nesillere aktararak onları unutturmamak için, sempozyumlar, paneller, konferanslar ve mevlid – i şerifler gibi programlar yapmak bizim sorumluluğumuz alanında olup, omuzlarımıza yüklenen bir görevdir.

“MEVLİD – İ ŞERİF OKUTMAK BEDİÜZZAMAN’A

SGK Müdürü Karagöz'ün acı günü SGK Müdürü Karagöz'ün acı günü

BİR VEFA BORCUNUN GEREĞİDİR”

Bu görevleri yerine getirmek ve ahde veda örnekleri göstermek lazımdır. Bunların yapılması miras yedi bir nesil olmamak için mutlaka yapılması gereken faaliyetlerdir. Sidre Eğitim Kültür ve Sağlık Derneği ve Isparta Yeni Asya Temsilciliği ile ortaklaşa organize edilen Mevlid – i Şerif Bediüzzaman’a bir vefa borcunun gereğidir. Bununla iktifa etmiyoruz, ama bu bir başlangıçtır.

“ONUN HAKKINDA BİRÇOK

ULUSLARARASI ETKİNLİK

YAPILMAKTADIR”

Bediüzzaman Said Nursi, dünya ölçeğinde tanınan birisidir. Bediüzzaman’ı dünya tanıyor. Çünkü, o milletlerarası sempozyumlar düzenlenen dünyanın çeşitli üniversitelerinde Risale – i Nurlar yazılan, ders kitabı olarak okutulan, hakkında çeşitli üniversitelerde araştırmalar yapılan enstitüler kurulan bir kişidir.

“BEDİÜZZAMAN ISPARTALIDIR”

Bediüzzaman’a Ispartalıların sahip çıkması kadar doğal bir şey yoktur. Çünkü Isparta Bedeüizzaman’ın memleketidir. Bu doğrultuda ben tüm Isparta halkını Pazar günü düzenleyeceğimiz bu Mevlid – i Şerife davet ediyorum” dedi.

YANMAZ; “HERKESİ

PROGRAMIMIZA BEKLİYORUZ”

Yeni Asya Isparta Temsilcisi Mithat Yanmaz da konuşmasında, tüm Isparta halkını Pazar günü Terminal Camiine beklediklerini belirterek, o gün Cami avlusunda katılımcılara Helva – Kabune ikramında bulunacaklarını sözlerine ekledi.