12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda bir kutlama programı düzenlendi.

Programın açılış konuşması yapan Başhekim Prof. Dr. Rasih Yazkan; “Dünya tarihinin en zor günlerini geçirdik. Bunu lütfen unutmayın unutturmayın ben unutmuyorum, unutursak yaptığımız gayrete ihanet etmiş oluruz. Pandemi dönemi gibi zor bir süreçten geçtik. Bu süreçte inanılmaz bir uyum içinde  fedakârlık, özveri, şefkat ve gayretle çalıştık. En sevdiklerinizi evde bırakıp göreve geldiniz. Bunu kolay kolay herkes yapamaz kendinizin, değerinizin, gücünüzün farkında olun. Ben bunun çok farkındayım. Elimden gelen, hak ettiğinize inandığım haklarınızı vermek için de son derece ciddi mücadele verdiğimi arkadaşlarım biliyor. Pandemi ile de bitmedi dünya deprem tarihinin en korkunç depremini yaşadık. O günün sabahında kapımızda hemşire arkadaşlarımız vardı hepsi gönüllü olarak deprem bölgesine gitmek istedi. Gönüllü olarak 3 grup halinde görevlendirme ile hekim, hemşire, teknisyen arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bu da büyük bir özveridir. Sizlerle çalıştığım için çok mutluyum. Bu yıl çok ciddi bir kalite puanı aldık. Bu puanı hemşire arkadaşlarım olmadan elde etmenin imkânsız olduğunu belirtmek isterim. Bu unutulmaz günleri birlikte yaşadığımız için çok teşekkür ederim gününüz kutlu olsun.”

Hastane Başmüdürü Erdoğan Taşçıoğlu, hemşirelerin sağlık sisteminin vazgeçilmezi olduğunu belirterek, tüm hemşirelerin gününü kutladı.

 Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Fatma Bülbül, “Hemşirelik mesleğini, meslektaşlarımız büyük bir sevgi ve özveri ile yerine getirmektedirler. Ben hastanemizde görev yapan tüm meslektaşlarıma, gösterdikleri çalışmadan ötürü teşekkür ediyorum. ” dedi.

Konuşmaların ardından hastanenin emekli hemşirelerinden Nilüfer Erem meslek hayatında yaşadığı deneyimleri aktardı. Hemşirelik mesleğinin tarihçesi ile ilgili sunumu Hemşire Sultan Yıldırım gerçekleştirdi.

Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor

Hastanede görev yapan hemşireler tarafından hazırlanan video izlendi.

SDÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale’den Kahramanmaraş’a hemşireler adlı tiyatro gösterisi sunuldu. Emekli olan hemşireler Nilüfer Erem, Yasemin Özkan, Yasenin Er, Meral Çelebi ve Meral Özcan’a plaketleri takdim edildi. Tüm hemşirelere hediyelerin verilmesinin ardından fuaye alanında hazırlanan kokteyle geçildi.