Meydan AVM Kültür Merkezi’nde kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı semineri, aileler ve gençler takip etti.

Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul aile birliği tarafından düzenlenen seminerde, ailenin toplumun temel taşı ve köklü bir kurumu olduğunu ifade edilip, ailedeki sevgi ve güven ortamının mutlu bireylerin yetişmesi açısından önemli olduğu hatırlatıldı.

Burdur'da Sürücü El Frenini Çekmeyi Unuttu Araç Boşluğa Düştü Burdur'da Sürücü El Frenini Çekmeyi Unuttu Araç Boşluğa Düştü

Kişisel Eğitim Uzmanı, Eğitimci ve Yazar Sıtkı Aslanhan ise ‘Bilinçli Aile ve Duyarlı Gençlik’ konulu seminerde günümüz aile yapısı, gençlerin sosyal medya alışkanlıkları ve bilinçli nesil yetiştirilmesi ile ilgili örneklerle bir sunum gerçekleştirdi.

Aile içinde anne ve babaların nasıl iletişim kurması gerektiğine ve yaşanan problemlerin kolayca çözülmesine yönelik yapılması gerekenleri eğlenceli bir dille anlatan Aslanhan, ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluk yaşandığını, bu olumsuzlukların yaşanmaması için hep birlikte daha duyarlı davranmak gerektiğini söyledi.

Ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocukların sağlıklı iletişim kurmadıklarına dikkat çeken Aslanhan, çocuklara erken yaşlarda sorumluluk verilmesi gerektiğine işaret etti. Aslanhan, “Sorumluluk bilinciyle yetişmeyen evlatlarımız ilerleyen zamanlarda kendi başına kaldıkları zaman hayatın yükü omuzlarına ağır geliyor ve bunalıma giriyorlar. Erken yaşlarda odasını, yatağını ve oyuncaklarını toplamasını gerektiğini, evin kurallarına uyması gerektiğini çocuğumuza mutlaka öğretelim. Anne ve babalar olarak aslında iyilik yapalım derken, evlatlarımıza en büyük kötülüğü yine biz yapıyoruz ne yazık ki. Çocuklarımızla sağlıklı ve güzel iletişim kurmalıyız, onları çok iyi dinlememiz gerekiyor. Evlatlarımıza sevgiyle yaklaşalım ve onlara sevgimizi belli edelim ki, bizden bulamadıkları sevgi ve ilgiyi dışarıda aramasınlar. Sizin saygı göstermediğiniz, değer vermediğiniz çocuğunuza kimse saygı göstermez. Biz çocuklarımızı erken yaşlarda dinlemez, onlara gereken saygı ve sevgiyi göstermezsek onlarda bizi gelecekte dinlemezler, çocuklarımıza etkili dinlemeyi sağlıklı ve güzel iletişimle öğretmeliyiz. Aileler çocuklarıyla evlerde televizyon karşısında yan yana olmalarına rağmen ne üzücü ki birbirlerinden habersiz şekilde hipnoz edilmiş gibi davranış sergiliyorlar. Bu yüzden sohbet ortamı oluşturmalıdırlar. Gösterilen sevgi ve şefkat ise aradaki bağları kuvvetlendiren en önemli olgudur” diye konuştu.

Seminerin ardından sevenlerinin büyük bir ilgisiyle karşılaşan Aslanhan ise kitaplarını imzalayarak bol bol fotoğraf çektirdi.