Başdeğirmen: Daha fazla hizmet alacağız Başdeğirmen: Daha fazla hizmet alacağız

 Küresel ısınmanın getirdiği kuraklık, küresel iklim değişikliği sonucu oluşan tahribat, doğaya insan eliyle yapılan baskı, şehirleşme, verimli toprakların imara açılması gibi yıkıcı faaliyetler ne yazık ki ilimiz Çünür bölgesinde de büyük bir yok oluşa neden oluyor.Yapılaşmanın hızla devam ettiği bölgede bir kısım vatandaş geride kalan bir avuç verimli topraklarda çiftçilikle geçimini sağlamaya devam ediyor. 

Verimli toprakların çok hızlı ve yıkıcı bir şekilde beton denizi hâline dönüştürülmesine inat yok edilen bitki örtüsünü yeşertme çabası içinde bulunan bir avuç üretici,yetiştirdiği mevsim ürünlerini mahalle meydanında tüketiciye ulaştırıyor.

Genetik kaynaklarımızın merkezi konumunda olan Çünür ‘de bugün oldukça azalan sulu karpuz ve kavun, kelek, acur, mısır, domates, çekirdeksiz üzüm, şeftali, armut, kayısı, kabak gibi diğer tüm meyve ve sebze üretimi,dolayısıyla millî ve yerli tohumlarımız maalesef yok oluyor.

Isparta’nın verimli toprakları olan Çünür havzasında yerli tohumları korumaya, yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışan çiftçinin emeği gözardı edilmemeli, yerli tohum kaybetmenin vatan toprağı kaybetmek kadar yıkıcı ve yok edici olduğunu unutmamalı. (ELİF AKGÜL)