Merhaba: Sizleri Bir Tutam Umut Işığım romanımla buluşturmanın heyecanını yaşıyorum. Her kitap bir dünyadır. Sizler farlı kitaplar alarak renkli dünyalarda kaldığınızdan eminim. Her insanda bir kitaptır, tabi ki o şahsı çözüp anlayabilene. Her canlının yaşam sürecinde mutlaka artı ve eksileri vardır. İşte okuduğunuz ve özenle okuyacağınız roman ve hikayelerde de negatif, ve pozitif limanlarda zamanınızı değerlendirme şansınız olmuştur ve bundan sonrada fırsat buldukça elbet olacaktır.

Her yazarın beyninde yaşattığı, hafızasına alıp, sevgiyle kuşattığı eserleri gün yüzüne çıkarabilmesi için Bir Tutam Umut Işığına ihtiyaç duymaktadır. Bazen can ciğerimizi, göz nurumuzu ararken yanılgı içerisinde olup, onu kaybetme tehlikesi de yaşayabiliyoruz. Kalabalık aile içinde bir çok sorunlar yaşanırken, bazen nüfusu az ailelerde de negatif ve pozitif sorunlar yaşanabiliyor. Bunları aşmak için sabır gerekiyor.

Sağanak Yağışlar Sütçüler'i Vurdu Sağanak Yağışlar Sütçüler'i Vurdu

Okuyacağınız bu roman içinde nice dalgalı hayatla karşı karşıya kalacaksınız. Mutlu Köyü içerisinde yaşanan nice sorunları algılama şansınız olacak. Şehirde yaşayanların köylerdeki yaşam süreçlerini merak ettiklerini hissediyorum. Aynı şekilde köylerde yaşayanlar da şehir yaşantısını azda olsa onları merak etmektedir. İşte bu romanda arzuladığınız bir çok ortamlarla baş başa kalmış olacaksınız.

Kahramanımız Yunus başlangıçta Yusuf adını almıştır. Köydeki çilenin fazla oluşundan Yunus çocuk dünyaya geç gelmiştir. Babası Ömer ağa da dünya hırsına kapılıp çocuğunu yazdırmayı geciktirmiştir. Biraz az işiten nüfus memuruna rastlayınca da.

Memur: Oğlunun adı ne diye sorunca ?

Ömer ağa : Yusuf dese de Memur onu Yunus anlayıp nüfuz cüzdanına öyle yazılınca değiştirilmemiştir. Kimliğe bakmadan cebine indiren Ömer ağa oğlumuzun bundan böyle kimliği var diye Sultan anaya söylemiştir.

Köy yerinde kimlik cüzdanı ortadan kaldırıldı mı ihtiyaç olana kadar belli bir yerde muhafaza edilir. Yunus'u arkadaşları da Yusuf diye bilmektedir. Yunus'un Yusuf olmadığını okul müdürü kayıt sırasında açıklar. Ömer ağa çok şaşırır, çünkü oğlunu herkes Yusuf olarak bilmektedir.

Müdür merakla sorar: Ömer ağa sen oğlunun adını yazdırdığında kimliğini inceleyip bakmadın mı?

Ömer ağa: Ne bileyim Müdürüm nüfus memuruna itimat ettim Yusuf olduğunu söyledim, hazırlayınca da cebime koyup, eve geldiğimde de kaybolmasın diye özel tapu dolabının içine attım, okula yazdıracağım da Yusuf oğlumun Yunus olduğunu sizden öğrenmiş oldum.

Müdür: Bu nüfus memurunun ilk hatası değil ki daha önce de oğlunu yazdıran Fikret ağanın da Cemil evladını Celil yazmıştır. Keşke o zaman görevden alsalardı bu yanlışlıklar ortaya çıkmazdı. Bundan böyle oğlunun adı Yunus'tur herkes bu isime alışmalıdır.

Ömer ağa: Ne yapalım Müdürüm oğlum isimsiz değil artık Yusuf'da Peygamber adı, Yunus'da ben her ikisini de seviyorum hayırlısı olsun inşallah diye kaydettirir.

Ömer ağanın dünya hırsı devam edince oğlunun okumasına bile engel olmaktadır. her ne kadar öğretmenleri ve köy heyeti Yunus'un okuyup büyük adam olması için ikna etmeye çalışsa da, Ömer ağa babasını da kaybedince Yunus'u sağ kolu gibi görmekte ve onun okumasını istemeyip köy işine sürüklemektedir. Biraz da seviyesiz hareketleri Sultan eşini de üzdüğü gibi Yunus'un köyden ayrılmasına sebep olmakta, kendi hatalarını görememektedir.

Yunus'un Bir Tutam Umut Işığının peşine düşmesi zamanla ufkunu aydınlatacak, bu roman sayesinde şöhret kapılarını açtığı gibi ! Daha nice zirvelere tırmanmasına vesile olacaktır. Dünyada hiç kimse cahilliği kabullenemez. Akılı olabilmek için nice okullarda okumamız ve gelecek nesillere de eserler bırakarak faydalı olmamız gerekiyor.

Roman kahramanımızın nice zorlukları aşarak kendini yetiştirebilmesi, topluma örnek olması, Vatanını, Bayrağını, Milletiyle ülkesini sevmesi taktire şayandır. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde Yunus gibi örnek davranışlı şahsiyetlere rastlamak mümkündür. Sizleri BİR TUTAM UMUT IŞIĞIM romanımla baş başa bırakırken, öğrencilik ve yaşam hayatınızda üstün başarılar diliyorum, sevgiler, selamlar iletiyorum.

ZEKİ ÇELİK ( Şair ve Yazar Organizatör. )

TÜRKİYE İLİM EDEBİYAT ESERLERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ ISPARTA İL TEMSİLCİSİ.

TÜM SAN DER: ISPARTA ve BURDUR BAŞKANI.

İPEK YOLU HABER AJANSI ISPARTA ve BURDUR MÜDÜRÜ. GAZETE KÖŞE YAZARI.

GÖLLER BÖLGESİ YAZARLAR ve ŞAİRLER DERNEĞİ, ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİ KURUCUSU. TÜRK DÜNYASI KÜLTÜRÜNE HİZMET ETMEK İÇİN EDEBİYATIN HER DALINDA 160 ESER YAZIP, BUNUN 60 ADEDİNİ OKUYUCUSUYLA BULUŞTURUP, SANAT EVİNİ HALKA AÇMIŞTIR.