Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşları ile Antalya, Burdur ve Isparta illerinde yer alan organize sanayi bölgelerinin temsilcilerinin katılımı, Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün ev sahipliği ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Ersoy, KOSGEB Antalya İl Müdürü İbrahim Uğur Akkuş, Burdur Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Yörük, KOSGEB Antalya İl Müdürü Davut Tolga Uğur, Bucak OSB Müdürü Binnur Çığrı, Antalya OSB Fen İşleri Müdürü Volkan Erdoğan, Yalvaç TSO Genel Sekreteri Oğuz Kodal, Burdur II. OSB Müdürü Bülent Aslan, Isparta Deri İhtisas ve Karma OSB Müdürü Hüseyin Özkartal, Burdur OSB Müdürü Hüseyin Genç, Isparta Süleyman Demirel OSB Müdürü Kadir Tekin, TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş,  Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal katıldı.

Açılış sırasında söz olan Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Ersoy: “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Antalya, Isparta ve Burdur illerinde faaliyet gösteren bakanlık birimleri ve paydaş kurumlar olan OSB’lerimizle bir istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Ersoy’un ardından söz alan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler “Sayın Bakanımız geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz toplantıda bölgesel kalkınmaya ilişkin hususlara değindi. Çok doğal olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bağlı ve ilgili kuruluşları ile birlikte ülkemizdeki üretim ekosisteminin çoğunluğunu gerçekleştiren bir Bakanlık. Tek tek baktığımız durumda girişimcinin, yatırımcının ve diğer tüm ilgililerin mutlaka muhatabı olan kurum ve kuruluşlar burada yer alıyor. Sayın Bakanımızın da değindiği gibi bizler bir yandan işletmelerin yatırım yeri ihtiyacını gideriyoruz öte yandan finansmanla ilgili hususlarda çalışmalarda bulunuyoruz. Yol göstermeye çalışıyor, çeşitli teknolojik dönüşümlerini destekliyor ve politikalar geliştiriyoruz. Bu politikaları yürütürken mümkün olduğunca koordineli hareket etmek çok önemli. Bu gün yapacağımız ilk toplantıda gelecek toplantılarımızın karar mekanizmalarına dair hedefleri de belirleyeceğiz. Malum ülkemizin ekonomi programı anlamında ilgilendiği temel kavramlar şu an yatırım, istihdam, üretim ve ihracat. Bundan sonra başlıkları bu bahsedilen hususlar üzerinden irdelemeyi öneriyorum. İstihdam, üretim ve ihracatı artırmak için bölge içi yatırımı artırmak gerekiyor. Bölge içi yatırımı artırmak için acaba hangi başlıkları ele almak gerekiyor, bunları değerlendireceğiz. Bizim tüm illerimizin en temel sorunlarından bir tanesi yatırım yeri sorunu. Yatırım teşvik sistemi için mekanizmalar daha etkin nasıl kullanılabilir sorusuna da yine bu toplantıda cevap arayacağız” dedi.

Burdur Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Yörük ise: “Toplantıyı düzenleyen ve koordine eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımıza ve ev sahipliği yapan Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bu tür toplantıların kurumlar arası iş birliğine katkı sunacağına inanıyoruz.” cümlelerini aktardı.

Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı

Toplantı gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından son buldu.