Altın ve Döviz Piyasasında İlginç Gelişmeler Oluyor Altın ve Döviz Piyasasında İlginç Gelişmeler Oluyor

Bir dava kapsamında Ankara'da bir vatandaşın 4 bin 500 TL'ye satın aldığı televizyonun garanti süresi dolduktan sonra arızalandığı ortaya çıktı. Televizyonun en önemli parçalarından birinin arızalandığını öğrenen vatandaş, tamir ücretinin neredeyse yeni bir televizyon almakla eşdeğer olduğunu belirtti.

Davacı, üretim hatası kaynaklı bu tip arızaların cihazın kullanım süresini kısaltabileceğini, bu durumun ise ürünün beklenen kaliteyi sağlamadığını ve üretim kusurunun cihazın kullanım ömrünü etkilediğini iddia etti. Ancak davalı satıcı, garanti süresi dolduğu için sorumluluğun kendisine ait olmadığını savundu. Yerel mahkeme, televizyonun üretim kaynaklı arızasının beklenen faydayı engellediği gerekçesiyle davacının lehine karar verdi.

Ancak Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, garanti süresinin sona erdikten sonra meydana gelen arızanın kasti bir şekilde gizlenmediğini belirterek yerel mahkemenin kararını iptal etti. Kurul, her tüketim malının belli bir kullanım ömrü olduğunu vurgulayarak, üreticilerin piyasaya sundukları dayanıklı tüketim mallarının asli parçalarının bu ömrü karşılayacak donanıma sahip olması gerektiğini ifade etti.

Habe Merkezi