Bu hataya düşen sürücüler en az 2000 TL gibi bir maliyetle karşılaşabiliyorlar. İşte birçok kişinin gözden kaçırdığı o kritik husus...

Günlük hayatımızda sık sık kullandığımız araçlarımızın yanlış kullanımı bazen fark edilmeden gerçekleşebilir. Eskişehir'de akü satış ve onarım işleriyle uğraşan Anıl Köse, soğuk havalarda araç akülerinin kontrol edilmesi gerektiği konusunda sürücüleri uyarmaktadır. Daha uzun ömürlü bir araç kullanmanın püf noktasını paylaşan Köse, araçlarınızı uzun süre park etmemeniz gerektiğine de dikkat çekmektedir.

Eski belediye başkanı yaşamını yitirdi Eski belediye başkanı yaşamını yitirdi

YILDA BİR KEZ KONTROL ŞART Soğuk hava şartlarının bilindiği Eskişehir'de, akü satış ve onarımı yapan Anıl Köse, araçların uzun ömürlü olması için dikkat edilmesi gereken hususları detaylı bir şekilde açıkladı. Ortalama olarak akülerin 4 yıl dayanabileceğini belirten Köse, soğuk havalarda akü kontrolünün de yapılarak aracın sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı. Sürücülerin, akü sağlığına dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Köse, beklenmedik arıza durumlarının sürücülere zor anlar yaşatabileceğini dile getirdi. Soğuk hava koşullarının aküyü ciddi şekilde etkilediğini belirten Köse, bu nedenle yılda bir kez, Aralık, Ocak veya Şubat aylarında akü kontrolünün yapılmasını önermektedir. Akünün sağlığının düşük olduğu durumlarda değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Köse, akü ömrünü uzatmak için orijinal parçaların kullanılması gerektiğini de vurgulamaktadır. Binek araçlarda akü değişiminin ortalama maliyetinin 2000 TL ile 5000 TL arasında olduğunu belirten Köse, akünün sağlıklı olup olmadığının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

ÜCRETSİZ KONTROL HİZMETİ Uzun yıllar akü satış ve onarım işiyle uğraşan Anıl Köse, araçların soğuk havalarda park edilmiş olsun ya da olmasın, düzenli olarak akü kontrolünün yapılması gerektiğini ifade etti. Durduğu yerde akünün ömrünü tamamladığını belirten Köse, şu açıklamalarda bulundu: “Araç hareket halindeyken, beklenmedik yerlerde, dağlarda, bayırlarda insanlar mağdur olabiliyorlar. Akü ölçümleri Eskişehir'de de dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Soğuk havalarda özellikle Aralık, Ocak ve Şubat aylarında akülerin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Akünün sağlığı düşükse, mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sürücüyü yolda bırakabilir. Akünün belirli bir ömrü vardır. Ancak, bu ömrün ne kadar olduğunu biz satıcılar dahi bilemiyoruz. Çünkü akü, kapalı bir kutudur. Ancak ortalama olarak tahmin edilen ömür 4 yıldır.”

SAĞLIKLI BİR AKÜNÜN SIRRI Yeni bir aküye sahip olan kişilerin yılda bir kez kontrol ettirmesi gerektiğini belirten Köse, akünün 2-3 yılı aştığı durumlarda mutlaka kontrol edilmelidir.

Haber Merkezi