Isparta Ticaret Borsası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Deregümü Domates ve Karanfil Festivalinin açılışına katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Şahin şu sözlere yer verdi; “Amacına uygun verilen tarımsal destekle birlikte, doğru ve akılcı yatırımla sonucuna ulaşılan başarı hikayesidir Deregümü köyü.

2007 yılında, yaklaşık 2500 dekar alanda tamamen köy sermayesiyle ve katılımcı sermayesiyle tarımsal alanların sulamaya açılması projesiyle başlamıştır. 2013 yılında ise İl Özel İdaresi desteğiyle yapılan damlama sulama sistemi sonucunda 4500 dekar alan sulamaya açılarak cazibe merkezi haline gelmiş. Şöyle ki yaklaşık 250 milyon dal karanfil üretimiyle Deregümü köyü ve Çünür Mahallesi, Isparta’yı karanfil üretiminde ikinci sıraya taşımıştır. Antalya’daki karanfil ihracatçıların yayla şartlarında üretime uygun alan olarak seçtiği  merkez haline geldik.

Tabi ki bu başarı hikayesi, üretimi ve çalışmayı çok seven Deregümü köyü halkınındır. Kendilerini canı gönülden tebrik ederken, festivalimizin de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Motosikletin çarptığı genç kıza ağır yaralandı Motosikletin çarptığı genç kıza ağır yaralandı