Kart aidatı ücretleri genellikle kartın özelliğine ve bankaya göre değişse de, genellikle 600 lirayı aşan tutarlara ulaşabiliyor.

Birçok kullanıcı, ekstreyi kontrol etmeden ödeme yapmanın sonucunda yüksek aidat ücretleriyle karşılaşabiliyor. Ancak ekstreyi kontrol etmek ve gerektiğinde bankayla iletişime geçmek, bu ücretlerin iadesini almak için önemli bir adımdır.

Son yıllarda kredi ve kredi kartı kullanımındaki artış, bankalar arasında rekabeti artırmış durumda. BDDK verilerine göre, bireysel kredi kartı hacmi önemli ölçüde artarak 1 trilyon 172 milyar liraya ulaşmış durumda. Ancak bu artışın yanı sıra, kart aidatlarına ilişkin şikayetler de artıyor.

Kredi kartları birçok kolaylık sağlasa da, yüksek aidat ücretleri banka müşterilerini rahatsız ediyor. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan "Finansal tüketicilerden alınacak ücretlere ilişkin tebliğ"e göre, bankalar aidatsız kredi kartları sunmak zorunda. Bu nedenle, kart aidatlarından kurtulmanın bir yolu, kartı değiştirmek olabilir.

Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı

Hareketsiz kredi kartlarında ise aidatlar en fazla 12 ay bekletilebilir ve bu süre sonunda tahsil edilemezse kartlar iptal edilmek zorunda. Kredi kartı kullanıcılarının aidatsız kredi kartı seçeneklerini değerlendirmesi önemlidir. Son olarak, asgari ödeme tutarını ödemek yerine, borcun tamamını ödemek finansal sağlık açısından daha uygun olacaktır