23. dönem AK Parti Isparta milletvekili Haydar Kemal Kurt Isparta'da ciddi bir başarı yakalayan kuru meyve ve sebze potansiyeli'nin deprem bölgesinde kullanılması gerektiğini savundu.

Kurt, Haber32 muhabirine yaptığı özel açıklma'da Isparta'da çok sayıda meyve sebze kurutma imalatı yapan firmamız var, hatta bu makinaları yapan firmamız bile var Isparta'da, ben kuru meyve ve sebze'nin deprem süreçlerinde vatandaşın yaşamına konfor katacağını düşünüyorum, zira kuru sebzeler ile güzel yemekler yapılır, kurutulmuş meyveyi suya koyduğumuzda mevsiminde yeniyormuş lezzeti verir, bence depremzede kardeşlerimizin bu durumunda Isparta'lı firmalarımız gerek yardımlaşma derneklerine ücreti karşılığı satış yaparak, gerekse ellerinden geldiğince bağışta bulunarak elimizdeki bu potansiyelin arzını yaparak güzel bir çıkış yakalamış olurlar. Bu görüş benim, İlimizde Üreten kardeşlerimizin başarılı olabilmesi adına Girişimcilere naçizane tavsiyemdir. Bu potansiyeli mutlaka kullansınlar,

Deprem yaralarının sarılmasıyla bu ürünler günübirlik hayatımızda marketlerde aranan ürün haline gelir diye düşünüyorum'' dedi.

Kurt ayrıca sosyal medya hesabından deprem sonrası yapılan yardımlaşmayı'da büyük takdirle karşıladığını şu satırlarla ifade etti.

''Ülkemizin her insanının vicdanına ağır hasarlara sebep olan on ilimizdeki depremler maddi ve manevi tahribatlar ile birlikte Türkiye’yiz kenetlenmesi dışında bir çıkış yolu olmadığını bize göstermektedir. Acımız kaybımız çok büyük.  Lakin milletimiz iman ve inancının verdiği dirayet ve aşkla tarihte benzeri görülmemiş fedakarlıkla resmî ve sivil tüm gücünü kullanarak buradayız yanındayız beraberiz demiştir.

Elhamdüllah. Aranan budur beklenen budur çare budur. Şükür Rabbim. İşte bu yüzden Allahüekber!''

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi