Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

Ülkemizdeki en iyi korunmuş olan alanlardan biri olan Sagalassos Antik Kenti Yolu üzerinde bulunan Sagalassos Yörük Çadırı Kahvaltı ve Gözleme Evi, Ağlasun’un tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında mola vermek isteyenler için vazgeçilmez bir uğrak noktası olmaya devam ediyor.

İşletmeciliği Ağlasun Belediyesi tarafından yapılan Sagalassos Yörük Çadırı ve Gözleme Evi’nde köy kahvaltısı, gözleme, bazlama gibi yöresel tatların sunumu ile çeşitli aperatiflerin yanı sıra sıcak - soğuk içecekler, ızgara ve yemek çeşitleriyle de hizmet kalitesini her geçen gün daha da artırmakta. Bununla beraber, talep edilmesi halinde  rezervasyonla toplu öğle ve akşam yemekleriyle de yine tüm misafirlere hizmet verilmekte.

Çocuklar için oyun park alanları, yetişkinler için salıncak, yörük çadırı ve geniş terası ile  hizmet veren yeşil doğa harikası işletmenin ziyaretçileri ise Sagalassos antik kent manzarası karşısında günün yorgunluğunu atarak Türk kahvesini yudumlamanın paha biçilmez olduğunu ifade etmekteler.

Ağlasun belediyesi tarafından işletilen  ve turizm mezunu gençlerin hizmet ettiği tesis hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ulusoy;” Burdur’un bütün ilçeleri ayrı bir güzellik taşımaktadır.Bununla birlikte bünyesinde barındırdığı, insanlık tarihinin çok eski dönemlerine ait kültürel miras Sagalassos gibi bir değer nedeniyle Ağlasun kendine özgü çok özel bir ilçedir.

İlimiz genelinde turizm hamleleri devam ederken Ağlasun’unda bundan payını alması için var gücümüzle çalışıyoruz.Turizmin tamamlayıcı alt yapısı olan konaklama , yeme içme tesisleri bakımından bu tür tesislere ihtiyaç var.Bu tesis hem önemli bir ihtiyacı karşılamakta, hem de ilçe turizmine olan cazibe ve talebin artmasına neden olmaktadır. Gelen ziyaretçiler Ağlasun manzarası eşliğinde çayını kahvesini yudumlarken bizde bundan mutluluk duymaktayız.

Sosyal belediyecilik adına 2019’da hizmete açarak ilçemizde bir ilke imza atmıştık. Böyle bir girişimin dönemimde olması ise ayrıca gurur nedenimdir. Yeşil doğa harikası işletmemizde tüm değerli misafirlerimizi bekliyoruz” dedi. / Elif AKGÜL