Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı

"Drift Yapanların Kâbusu: Ehliyet Süresiz İptal Ediliyor! Sıkı Kontroller Başladı"

Trafik cezalarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken önemli bir detay ortaya çıktı: Aynı trafik suçunu 5 yıl içinde tekrar işlerseniz, ehliyetiniz süresiz olarak iptal ediliyor. Karayolları Trafik Kanunu'na göre, özellikle trafiği tehlikeye atan suçlar arasında yer alan drift gibi hareketler, sürücülerin ehliyetlerini kaybetmelerine neden olabilir.

Kadıköy'de otomobiliyle drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren bir sürücü, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesini 5 yıl içerisinde ikinci kez ihlal ettiği için ehliyetini süresiz olarak kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerinden harekete geçerek sürücüyü tespit etti ve 21 bin 214 lira para cezası kesti.

Bu olay, trafikte tehlikeli hareketlerde bulunan sürücülerin artık daha sıkı kontrollerle karşılaşacağını gösteriyor. Trafikte kurallara uymayan sürücüler, ceza ödeyerek sorumluluktan kurtulamayacak ve ehliyetlerini süresiz olarak kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklar.