Burdur'da yapımı tamamlanan Yeni Burdur Devlet Hastanesine mevcut hastaneden taşınma işlemleri, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Murat Erk’in bizzat koordinasyonunu yürüttüğü hummalı bir çalışma ile başladı. Yeni hastane hizmet binasına, 10 Ambulans ve 40 ambulans personeli ile yatan hastaların sevki tamamlandı. Tıbbi cihaz ve ekipmanların taşınma işlemleri devam etmekte. Öte yandan bazı malzemelerde hayırsever işadamları ve Kamu Kurumlarına ait kamyonlarla yeni Devlet Hastanesine taşındı.

Burdur İl Sağlık Müdürü Murat Erk; “475 yataklı Devlet Hastanemiz pazartesi gününden itibaren faaliyete geçecek. Dün gece itibariyle bilgi sistemlerimizi, hastanenin serverlerini arkadaşlarımızla birlikte taşıdık. Bugün de 46 hastamızı sağ salim güvenli bir şekilde Ambulanslarımızla hastanemize naklediyoruz. Şu an için bir sıkıntı görünmüyor. İnşallah Pazartesi günü tam teşekküllü olarak Burdur Devlet Hastanemiz Burdur halkımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Akıllı ulaşım sistemleri geliyor! Akıllı ulaşım sistemleri geliyor!

Erk şunları söyledi; “Hastanemizin taşınmasında bizden yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimize, İl Özel İdaremize, Devlet Su işlerine, araç ve malzeme nakli konusunda yardımcı olan iş insanlarımıza, taşınmada destek olan tüm Burdur halkına teşekkürlerimi iletiyorum.”

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;                

"Yeni Burdur Devlet Hastanesi, 85.000 metrekare açık alan üzerine, 78.000 metrekare kapalı alan olarak, 196 sismik izolatör ile güçlendirilmiş,  3 blok, 11 kattan oluşan yeni hastane binası; 475 yatak kapasiteli, 206 bir ve iki kişilik hasta odası, 93 yoğun bakım yatak kapasiteli (tüm yoğun bakımlar dahil), 14 ameliyathane, 115 poliklinik odası, 24 diyaliz yatağı, anjiografi laboratuvarı, gebe okulu, anne oteli, yanık ünitesi, uyku laboratuvarı, 855 toplam otopark kapasitesi ile dikkat çekmekte. Yeni Burdur Devlet Hastanesi Atatürk Mahallesi, Zeynel Abidin Tonguç Caddesi Num.: 4 adresinde 11 Aralık 2023 tarihi itibari ile tüm hizmet birimleriyle hizmet vermeye başlayacaktır. Mevcut Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisi, 9-10 Aralık 2023 tarihinde hizmet vermeye devam edecektir. Aynı zamanda yeni hastane binasında da acil servis ünitesi hizmet vermeye başlamıştır."

Kaynak: Burdur Yenigün