İçinden geçtiğimiz bu güç günlerde esnafımızın yanına olun. Gelin alışverişinizi lokal esnaftan yapın” dedi.


Esnaf Kredi Kooperatifi 6. Bölge'de düzenlenen toplantıda, 'Esnafına sahip çık' çağrısı hakkında bilgilendirme yapıldı. Konuşmasına pandemi dönemine değinerek başlayan Birlik Başkanı Metin Sipahi, korona virüs sürecinde alınan kararların disiplinli bir şekilde uygulanması için esnafı bilinçlendirdiklerini belirterek, konuya karşı duyarlı olduklarını kaydetti.


Hastalığın yayılmasını alıkoymak için alınan önlemlerin keza lokal ayrıca de milli düzeyde ticareti ve üretimi sekteye uğrattığını dile getiren Sipahi, “Yan bu süreçten en çok etkilenen kesim hiç şüphesiz minik sermayesi ve kapasitesi ile esnaf ve sanatkarımız oldu. Berber ve kuaförlerden kıraathanelere, ağırlama yerlerinden lokantalara kadar öyle fazla işletme geçici süreliğine kapatıldı, toplu taşımada yeni kurallar kondu. 65 yaş üstü esnafımız meslek yerini açamaz oldu. İnsanların evden çıkamamaları, en temel ihtiyaçların bile ertelenmesi esnaf ve sanatkarımızı içten etkiledi. Ama devletimiz tezgâhtar olmaya çalıştı” dedi.



"Esnafımızın yanına olun"


Esnafın yalnızca devletin değil, halkın da desteğine ihtiyacı olduğunu kaydeden Siphai, “İlimizde esnaf ve sanatkarın temsilcisi olarak, sizlere çağrıda bulunuyoruz. İçinden geçtiğimiz bu baskı günlerde esnafımızın yanına olun. Gelin alışverişinizi yerel esnaftan yapın. Çünkü lokal esnaftan alışveriş ekonomiye can vermek demektir. Çünkü ufak esnaf bizi biz yapan milli ve yerli değerlerimize sahip çıkandır. Lokal esnaftan alışveriş demek paranın ülke ekonomisinde kalması, Türk Lirası'nın değer kazanması, ilimizin kalkınması demektir. Gün birlik günü, gün esnafa sahip çıkma günüdür. Üç ilimizde aynı anda başlatılan ‘Esnafına sahip çık' çağrımızın esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur