“Oradaydık unutmadık ve unutturmadık” temalı takriben 50 fotoğrafın bulunduğu sergiye ilgi büyük oldu.


Bucak Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda faaliyet düzenledi. Etkinliğe Bucak İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri, şehit ve gazi aileleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



İHA'nın resim sergisi gezildi


Program alanına geçilmeden önce, 15 Temmuz alçak darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu bölge, “Oradaydık unutmadık ve unutturmadık” temalı İHA muhabirleri kadar 15 Temmuz 2016 gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi gezildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) Antalya Bölge Müdürü Cafer Eser, sergiyi gezen protokol temsilcilerine fotoğraflar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. O geceye ait yaklaşık 50 fotoğrafın yer aldığı sergi, büyük alaka fark etti.



“Birlik ve beraberliği her tarafta yaşadık”


Kaymakam Erol Tanrıkulu, 15 Temmuz gecesi hainlerin gecenin karanlığını, zifiri karanlığa çevirmeye çalıştığını belirtti. Türk milletinin vatanına sahip çıkarak, bedenlerini tankların altına koyduğuna uyarı çeken Tanrıkulu, “Milletimiz hain darbe girişimcilerine, ‘dur' dedi. Zifiri karanlık gecenin sabahını aydınlattı. Tarih baştan başa ülkemizin üstünde farklı alanlara yönlendirilmiş oyunlar oynandı. Milletimiz de vatanına daima sahip çıktı. Darbe gecesinde fazla sayıda şehit verdik, gazilerimiz oldu. Bugün bu vatan üstünde kuytu nefes alabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi.


Fotoğraf sergisini dolaşırken o geceyi baştan yaşadığını bildiren Tanrıkulu, “Fotoğraflara bakarak Türk milletinin birlik ve beraberliğini baştan yaşayan olduk” diye konuştu.



“Fotoğraflar bize o günü hatırlattı”


Türk tarihinin önemli mesafeler kat ederek bu günlere geldiğine değinen Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise, “Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethederek bir çağı açtı, bir çağı kapattı. Büyük Türk milleti tarih her tarafında güzel savaşlar kazandı. 15 Temmuz'da Türk milleti hainlere karşı durarak vatan için canları pahasına mücadele ettiler. Gezdiğimiz '15 Temmuz Destanı' fotoğraf sergisi de bize o günü hatırlattı. İhlas Haber Ajansı'na verdiği desteği için fazla teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur