Burdur'un Bucak ilçesinde meydana çıkan orman yangını en ince ayrıntısına kadar söndürüldü. Bölgede vatandaşların yaktığı mangaldan çıkan ve 4 saat süren yangında 7 hektarlık ormanlık bölge hasar gördü. Yangına sebep olan ve alevleri söndürmeye çalışırken yaralanan yurttaş hastaneye kaldırıldı.


Bucak'a yan Dudalan Köyü'ndeki kızılçam ormanında saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. İhbarın üstüne yangın bölgesine Isparta, Antalya ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğü'ne yan çok sayıda arazöz, itfaiye ve 3 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yayılmaya başlayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun çalışmaları sonucu yaklaşık 4 saatlik bir çalışmayla önce kısmen, gerisinde da adamakıllı teftiş altına alındı. Yangının soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


Yakılan mangal sebebiyle meydana çıkan yangında 7 hektarlık orman arazisinin zarar gördüğünü söyleyen Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, “Şu lahza Dutalan Köyü ile Çamlık köyü arasındaki yangın meydana çıkan alandayız. Yaklaşık 7 hektarlık bir bölge etkili oldu hemen teftiş altına gücenmiş vaziyette. Görüyorsunuz zaman zaman dumanlar çıkıyor hala. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bölgemizde Antalya Burdur Isparta'daki tüm orman yangın arazözleri ve yangın söndürme araçları hemen sahamızdalar. Ekipler de yeniden can havliyle çalışıyorlar. Yangın söndürme helikopterleri ve keşif helikopterleri yangın söndürmeye tezgâhtar oldular. Orman Bakanımız da yangının denetleme altına alındığını sosyal medya üzerinden ifade ettiler. Yangın adamakıllı bir dikkatsizlik sonucu çıktı. Biliyorsunuz bu günler bilhassa yangın açısından dikkat edilmesi gereken alıngan bir işlem. Gördüğünüz gibi minik bir ihmal bir mangal aydınlatma ve ateşin ormana sıçrayıp kontrolden çıkması sonucu 7 hektarlık bir alanımız kül oldu. Ciğerlerimizin bir parçası gitmiş vaziyette. Vatandaşlarımızdan bu süreçte bu yangın sürecinde çok dikkatli olmalarını rica ediyorum. Ormanlarımızda ateş yakmamalarını tavsiye ediyorum. Bu gördüğünüz ağaçlarımız yaşamayacak bundan böyle gövdeleri oldukça zarar görmüş. Her ne değin tepelerinde yaprak görünse de gövdeleri yaralı durumda. Kesime sevk edeceğiz artık bunları. Vatandaşlardan ricam lütfen itinalı olalım" dedi.


Yangına yaktığı mangalla sebep olan E.H. isimli vatandaşın sıçrayan alevleri kendi söndürmeye çalışırken vücudunda yanıklar oluştuğu ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur