Hiçbir arkadaşına İYİ Parti’den istifa etmeleri ya da etmemeleri konusunda telkinde bulunmadığını açıklayan Büyükçam, “Benim söylememe gerek yok. Herkes kendi pozisyonunu alır, isteyen gider isteyen kalır. Ancak bu gelişmelerle parti çökmez” dedi.

İL BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Otomatik Vites Kullanıcılarına Kritik Uyarı Otomatik Vites Kullanıcılarına Kritik Uyarı

Aday gösterilmediği için partiye küsüp küsmediği ve yeniden il başkanlığı görevine dönüp dönmeyeceği sorulan Hasan Büyükçam şöyle devam etti:

“Küsme yok ama haliyle bir darılma olayı var. Partiye yıllardır emek vermişsiniz, son genel kurulda yüzde 70 oyla il başkanlığı seçilmişsiniz ama teşkilatın görüşüne itibar etmeden belediye başkanlığı için aday gösterilmemişsiniz. Parti üyeliğim devam ediyor ancak il başkanlığı görevine geri dönme gibi bir düşüncem kesinlikle yok. Her şerde bir hayır vardır. Hiç olmadığı kadar kendimi parti dışındayım ve bunun kendim istediğim için böyle davranıyorum.”

AYLİN HANIM İÇİN ÇALIŞTIK

“28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aranız açık olduğu için Aylin Cesur için çalışmadığınız ve İYİ Parti’nin bu yüzden Isparta’da milletvekili çıkaramadığı iddiası vardı. Acaba genel merkez sizi bu yüzden aday göstermemiş olabilir mi? sorusu üzerine Hasan Büyükçam şunları kaydetti:

“Seçim döneminde Aylin hanımı desteklemediğimiz hurafelerden ibaret. Aylin hanımın faaliyetlerine gidilmedi mi? Aylin hanım için programlar düzenlenmedi mi? Sandıkları korunmadı mı? Isparta İl yönetiminin 28 Mayıs seçimlerinde Aylin hanıma oy vermediğinin kanıtı var mı?

Her şey 10 numara yapıldı. Yüzde 97 oranında sandık koruyan en iyi şehir Isparta seçildi. Genel Merkezimiz bizi tebrik etti.

AHMET TURAL’IN ŞANSI VAR MI?

Hasan Büyükçam, İYİ Parti’nin Ahmet Tural’la Isparta’da belediye başkanlığı seçimini kazanma şansının olup olmadığı şeklindeki soruya ise, “Genel merkezimiz Mayıs seçimleri öncesinde de teşkilatların görüşünü almadan, teşkilatların tercihlerini göz önünde bulundurmadan hareket etti ve teşkilatların istemediği ismi getirip aday yaptı, sonuç ortada. Şimdi de aynısı oluyor. Benim bir oyum var. Sandıkta gidip kime vereceğimi Allah bilir” ifadesini kullandı.  

Haber/ Ali Rıza Cesur