İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, güçlendirme çalışmalarının devam ettiği bir okulda açıkta bırakılan eşyaların çalındığını ve eşyaların parasını velilerden istendiğini söyleyerek "İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu olayın üzerini kapatıyor" dedi.

İSÜ vakıf üniveristesinde ilk sırada İSÜ vakıf üniveristesinde ilk sırada

İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, güçlendirme çalışmalarıyla ilgili bir iddia da bulundu. Güçlendirme çalışmalarının devam ettiği bir okulda açıkta bırakılan eşyaların çalındığını ve eşyaların parasını velilerden istendiğini söyleyerek " Maalesef şehrimizde bir çok kurumun plan ve proje eksikliğini, zamanında bitirememe işlerini  son zamanlarda Milli Eğitim’de de görmekteyiz. Milli Eğitimde görev alan gerek çalışanlar, gerekse öğrencilerimiz konuyla ilgili mağduriyet yaşamaktalar.

Güçlendirme çalışmaları adı altında yapılan okullarımızdaki güçlendirme faaliyetlerinde uzun bir süredir plansızlığın olduğu dile geitirildi. Bu mağduriyetin ikili eğitim olarak öğrencilerde sabah ve akşam karanlık vakitlerde gitmesine sebeb olduğunu biliyoruz. Güçlendirme çalışmalarında maalesef okullarımızda bazı ürünlerin kimler ve neyler tarafından yapıldığına emin olmamakla birlikte hırsızlık vakaları arttığını ve bu hırsızlık vakaları güçlendirme çalışmaları sırasındaki  velilerdende okullarına destek çıkmaları için 200 ve 300 TL’lik paralar talep edildiği  geşmekte kulağımıza.

Hiçbir veli evladının mağdur olmasını, evladının kötü bir eğitime geçmesini yada 200-300 Lira için evladının arkadaşları tarafından, öğretmenleri tarafından dışlanmasını arzu etmez. Fakat şuan da 200-300 TL’nin devlet okullarında çok ciddi kıymeti vardır.  Bu ne için yapılıyor bunu sormak lazım. Bu sizin tedbir almayışınızla ve bu tedbirin öğrenci velilerinden para toplayarak malzemeleri tekrar yerine koyma isteğinizden kaynaklanıyor.

Böyle bir şey kabul edilemez. Bu işin mutlaka bir sorumlusu vardır ve bu sorumlu orada ürünler çalındıysa, hasar gördüyse, kırıldıysa, bozulduysa bunu bu işi yapan firmaya yada bunu yapan kişi kimse ona rücu etmesi gerekir Maalesef ülkemizde her kurum üstü kapatılan konular ve bu kapatılmışlıkla beraber halkımıza rücu ettiğimiz 200-300 TL’lik şeylerler birilerini kayırma oluyor bu. Biz bunun karşısındayız. Buradan kurum yetkililerini sesleniyoruz.

Orada bozulan, kırılan veya çalınan eşya varsa bunu hangi firmaya verdiyseniz, hangi güvenlik önlemlerini alarak yaptıysanız kanıtlarak, ispat ederek onlardan alacaksınız. Öğrenci velilerinden almayacaksınız. " dedi