CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMATI VERDİ: ONLARA DA İKRAMİYE VERİLECEK

''Hazır Giyim'' ve ''Mobilya'' sektörleri ihracata yöneldi ''Hazır Giyim'' ve ''Mobilya'' sektörleri ihracata yöneldi

Çalışmayan emekliye verilen 5 bin liralık ikramiyelerden Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de yararlanamayacak. Bu konuda AK Parti'ye yönelik büyük bir tepki bulunurken konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Gazete Pence yazarı Nuray Babacan yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm emeklileri kapsama alacak bir çalışma yapılması talimatını verdiğini belirtti. Babacan yazısında şunları söyledi:

"AK Partili yöneticiler tarafından emeklilerin kapsam dışında kalmasının yerel seçim öncesi sıkıntı yaratacağı ve ihtiyacı olduğu için çalışmak zorunda kalan emeklilerin tepkisinin arttığı iletildi. AK Partili yöneticiler ve Cumhurbaşkanı'yla görüşmesinde "Olumlu bir şey yapalım dedik, sürekli olumsuzluk konuşuluyor. Şimdi belli kesimin ikramiye almasını sağlarsak bu kez dışında kalanlardan büyük tepki alacağız. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin ikramiyeden yararlanmasını sağlayalım" önerisini dile getirdikleri ifade edildi.

YÜZBİNLERCE EMEKLİYE MÜJDE! HEMEN HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öneriye sıcak baktığı ve Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma Bakanı'ndan konunun yeniden değerlendirilmesi, kapsam dışında kalanların ikramiye alabilmesi için çalışma yapılmasını istediği dile getirildi. Bilgilere göre, istenilen çalışmadan olumlu sonuç çıkarsa tüm emeklilere ayrım yapılmadan ikramiye verilmesi yönünde bir düzenleme önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı’na sunulacak torba yasa teklifi içine konulacak."

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam yaptığı açıklamada çalışan tüm emeklilere de 5 bin TL ikramiye verileceğinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını duyurdu. Erdoğan "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla tek seferlik verilecek olan emekli ikramiyesinin Kasım ayının ilk iki haftası içerisinde hesaplara yatırılacağını belirtti.

Kabine toplantısı ardından konuşan Erdoğan, emekli ikramiyesi kimlere verilecek açıkladı. Erdoğan, emekli ikramiyesinin çalışmaya devam eden emeklilere verilmeyeceğini duyurdu.

“Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.”