Ülkemizdeki önemli sarımsak üretim merkezlerinden biri olan Gelendost ilçesine bağlı Çaltı köyünde sarımsak hasadı başladı.Yaklaşık bin dekarlık alanda üretilen Çaltı sarımsağı, aroması ve tadı nedeniyle 26.07.2022 tarihinde Gelendost Çaltı Sarımsağı coğrafi işaret alarak tescillendi.

550 kişinin yaşadığı köyde neredeyse herkes dedelerinden kalma tohumlarla sarımsak üretimi gerçekleştiriyor. Hiçbir katkı maddesi ve  sulama yapılmadan tamamen doğal yöntemlerle üretilen sarımsak tarlalarında  bu günlerde hummalı bir çalışma var.

Yıllardır ata tohumlarını kullanarak yetiştirilen sarımsaklar köyün en temel geçim kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.

Hasat zamanı, sarımsağın taze veya kuru olarak değerlendirme şekline göre değişmektedir. Çaltı'da sarımsak hasadı, yaprakların yarısının kuruyup yattığı zamandır. Bu dönem haziran ayının son haftası ile temmuz ayının ikinci haftası arasındaki dönemdir.

Şehir Hastanesi Önünde Üst Geçite Yürüyen Merdiven Yapılacak Şehir Hastanesi Önünde Üst Geçite Yürüyen Merdiven Yapılacak

Tüm çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi dileriz.