2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu 2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu

Çanakkale ruhunu yaşamak için, Çanakkale’yi, tarihin derinliklerine saklanmış o gizli kahramanların savaştığı toprakları, şehitlerimizin mezarlarını ve birçok anıların yaşandığı Çanakkale’yi görmek için her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist Çanakkale’ye akın eder. Her yıl 18 Mart tarihlerinde kutladığımız Çanakkale Zaferinin yapıldığı o toprakları bu kez Deregümü sakinleri yerinde gördü.

Isparta merkeze bağlı Deregümü köyü muhtarlığının organize ettiği tura katılan Deregümülüler, çanakkale’de atalarının canı pahasına vatan topraklarını savundukları o muhteşem yerleri görerek hem şehitlere fatiha okudular hem de  atalarını yad ettiler.

Deregümü Muhtarı Ali Toprakçı düzenlenen geziyle ilgili olarak,  “Çanakkale geçilmez diye bugünlere geldik ve bugün o geçilmez denilen Çanakkale’yi yerinde görmek o ruhu yeniden yaşamak için hemşehrilerimizi Çanakkale’ye götürdük, geziye katılanların mutluluğuna şahit olduk, inşallah ikinci ve sonrasında üçüncü turlarımızda olacak’  ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi