Isparta'da tatile çıkma planları yapan vatandaşların ilk uğrak noktası valiz ve bavullar satıcıları oluyor. Ancak valizler uçak ve otobüs seferlerinde taşınma hatasından dolayı tek seferde kırılabiliyor veya kullanılamaz hale geliyor. 

Ancak valiz ve bavulların fiyatları geçen yıllara göre değişti. Bu yüzden vatandaşlarda valiz alırken set halinde almamaya başladı. 

Isparta'da çanta firmasında çalışan olan Ali Öziş, bavul satışlarının geçen yıla oranla düştüğünü belirterek, vatandaşın alım gücünden kaynaklı olarak eskiden set halinde 3 valiz alımının olduğunu ancak şimdi bu alımın tek valize düştüğünü belirtti.

2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti 2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti

FİYATLAR 500 İLE 1600 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Bavul satışında en önemli kriterin boyu ve genişliği oldunu belirten Öziş "Şuan valizlerde silikon ve abs dediğimiz valiz türleri çok satılıyor. Alan vatandaş modası veya şekli ile pek ilgilenmiyor. Valizler kalitesine göre en düşük 500 liradan başlayıp Bin 600 liaraya kadar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

EN FAZLA SATIŞ YAZ SEZONU

Öziş "Gurbetçi vatandaşların bavullara ilgisinin yüksek olduğunu ve aynı zamanda yaz sezonunda tatil planlayanlar oluyor. Bu yüzden satışlarımız yazın daha fazladır. Bir de tabi öğrenciler ve seyahat etmek isteyen vatandaşlar oluyor. Bunlar sayesinde de valiz satıyoruz" dedi

VALİZİ ALIRKEN DİKKAT

"Valizi alırken biz her müşteriye aynı şeyi söyleriz. Mutlaka aldıkları valizin kırık olup olmadığına dikkat etsinler. Çünkü valizler otobüs ve uçak seferlerinde çok çabuk kırılabiliyor. Bu yüzden bir valizi 1 kere kullanan da var 2 yıl kulllanan da var. Bunda taşımacılıkta yapılan hatalar etkilidir." dedi.

Haber/ Nadir Öngören