Isparta’da Kahveciler Meşrubatçılar Otelciler ve Hancılar Esnaf Odası Başkanı Ramazan Şişman, kıraathane işleten birçok esnafın artan maliyetlerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Birçok vatandaşın severek tükettiği yaz aylarındaki artan sıcaklıklara rağmen Isparta halkının severek ve yoğunlukla tükettiği çayın fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme gelebilir. Oda başkanı Ramazan Şişman’a göre  kıraathane işleten esnafın artan maliyetler sebebiyle zorlanması, severek tüketilen demleme çayın fiyatlarını artırabilir. Demleme çay fiyatlarının ne kadar olacağı bayram sonrası yapılan görüşmelerden sonra belirlenecek.

WhatsApp, İnternetsiz İletişim İmkanı Sunacak WhatsApp, İnternetsiz İletişim İmkanı Sunacak

Hayat pahalılığının ve giderlerin kıraathane esnafını zorladığını belirten Şişman; “Birçok esnaf odamıza gelerek artan maliyetlerin kendilerini zorladığını söylüyor. Asgari ücretin artmasıyla işçi giderleri, kira fiyatlarının sürekli artması, çay ve şekerdeki son zamanlardaki artışlar sebebiyle esnaf arkadaşlar zor durumda kaldığını ifade ediyorlar. Oda olarak bayram sonrası esnaflarımızın isteklerini dinleyerek bu konu hakkında yeni bir düzenleme yapacağız. Hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı mağdur etmemek için fiyatlar üzerinde çalışıyoruz. Şuan net bir şey söyleyemeyiz. Fakat bayram sonrası görüşmelerde fiyatlar hakkına net bir karara varacağız” ifadelerini kullandı.