Kemer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Gül’ün dağıttığı milyonlarca liralık çeklerden dolayı mağdur olan vatandaşlardan bir kısmı Kemer Gözcü Gazetesi’ni ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Ahmet Duran Yenigün’e açıklamalarda bulundu.

Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı

 Aralarında Aydın Sert, Ramazan Atıcıoğlu, Selahattin Başyiğit ve Karahan Karasu’nun bulunduğu isimler, milyonlarca liralık çekler yüzünden mağdur olduklarını Gül’ün ise kendilerini seçime kadar onaylayıp seçimden sonra durumu düzelteceğini söylediğini ifade ettiler.

TEFECİYSEM NEDEN HEP YANIMDAYDI?

Mustafa Gül’ün yayımladığı videoyu sosyal medya hesabından izlediklerini ifade eden Aydın Sert, “Ben söylediklerinin hiçbirini kabul etmiyorum. Ben tefeciysem, her gün dükkanıma üç beş defa gelip halimi hatırımı neden soruyordu? Beraber maçlara gidiyorduk. O zaman bir şey yoktu da şuan mı tefeci olduk?”

“SEÇİMDEN SONRA DURUMU DÜZELTECEĞİM” DEDİ

Mustafa Gül’ün, maddi sıkıntısını kendisinden aldığı arabaları satarak giderdiğini ifade eden Sert; “Benden arabayı götürdü sattı sıkıntılarını giderdi. Ben seçimden sonra düzeleceğim dedi. O zaman senin her şeyini hallederim dedi.”

Ahmet Duran Yenigün’ün Seçimden sonra bir fabrikası mı olacak? Ne amaçla seçimden sonra diyor? sorusu üzerine Aydın Sert, “Artık seçime girmek için bunları söylüyor. Seçimde seçilirse milletten toplayacak başka nereden toplayacak. Fabrikası mı var? veya çalışan bir şeyi mi var? Zaten dürüst olsa bana söyledikleri, yaptıkları çok ayrı. Bana hiçbir zaman seni yolda bırakmayacağım seni mağdur etmeyeceğim diye başta söz verdi. Ticarete başladığında aldı aldı en sonunda ödememeye başladı. Şimdi de beni tefecilikle suçluyor. Bunun söylediklerinin yüzde doksan dokuzu yalan. Kemer’de bana çok kişi “Bununla ticaret yapma seni yarın bir gün dolandırır” dedi ama ben hiç onların söylediklerine inanmadım. Mustafa Gül’e inandım ama şu an onların söyledikleri doğru çıktı. Çeklerden icra işlemleri yapılanlarda var beklediklerimiz de var. Şimdi ben kendisinden çek aldım gittim kendisine araba aldım. Verdiğim çekleri ödeyeceğim dedi ama hiç bir tane ödeme yapmadı” dedi.

“15 YIL BAŞKANLIK YAPMIŞ ADAMIN ÇEKİ YAZILMAZ DİYE DÜŞÜNDÜK”

Kumluca’da galericilik yapan Ramazan Atıcıoğlu ise kendilerinin Mustafa Gül’le bir ticareti olmadığını belirterek şunları söyledi; “Biz ticareti Aydın Sert’le yaptık. Aydın Sert’e araba sattık. Mustafa Gül’e de verildiğini biliyorduk. Mustafa Gül’ün çekleri bize geldi. Biz de Mustafa Gül’ün çekleri o Kemer’de 10-15 sene belediye başkanlığı yapan adamın çekleri yazılır mı diye çekleri aldık. Nitekim biz de bu çekleri kullandık. Biz de mağdur olduk. Çeklerin günü geliyor 30 Ağustos’tan bu yana ben gelen çekleri ödüyorum. Kullandığım yerlerden alıyorum. Sonra icraya veriyorum. Ödüyorum çekleri alıyorum geriye veriyorum icraya. Bende 7 parça çeki var. 5 parçası icrada. 2 parçasının da günü gelmedi. Ben Mustafa Gül ile görüştüm. Bu çekler patlamaya başladığında telefon açtım. Başkanım böyle böyle bir olay var bu çekler yazılıyor hayır mı ne olacak nedir ne değildir diye sordum. Yaptığı bir işten dolayı oradan bize para geleceğini söyledi. Bekledik ama para getiren götüren yok. Tabi biz Aydın Sert’i biliyoruz. Mustafa Gül ile direkt bir ticaret yapmadık”

“’SEN BİZİ DOLANDIRDIN MI’ DİYE KENDİ YÜZÜNE SORDUM”

Isparta’da galericilik yapan Selahattin Başyiğit ise Aydın Sert’in dürüst bir esnaf olduğunu ifade ederek, “Aydın abi dürüst bir esnaftır. Çok iyi abimizdir. Biz de arabalar verdik. Başkana da verdik. 8 milyon dört yüz normal evrakla alacağımız var. 1 milyon dört yüz de daha evrakını almadığımız borcu var. Bankadan çek kesecek, bankadan çek gelecek, çek koçanı bitti. Şöyle gelecek, bu hafta geliyor. Çarşamba günü geliyor diye bizim daha almadığımız çekler de var açık hesabımız da var kendisiyle. Aydın Sert bize ödeme yaptı araba aldı, daha bize Mustafa Gül’ün bir lira ödemişliği yok. Çeklerini yazdırdı öyle icraya verdik duruyor. Hepsinin arkasında Aydın Sert’in cirosu var. Gül’ün kendisiyle de gittim görüştüm. Dükkanından kaçıp gidiyor. Yüzüne söyledik “Sen bizi dolandırdın mı?” diye. Yok ben Aydın Sert’e hatır çeki verdim. Yok onu, yok bunu verdim. Bir tane hatır çeki verilir. İki tane hatır çeki verilir. Kaç tane hatır çeki verilir? Verdiğim arabaların hepsinde vekaletler mevcut. Yanında çalışan Vahit Atılgan isimli korumasına vekaletlerin hepsini verdik. Kendisiyle görüşüyorum ben sürekli. Yanına gittik Galip bey diye bir danışmanı da var. Onunla da görüştük. İşte ben buraya yeni geldim de bu hafta geldim de şöyle oldu böyle oldu. En son dün yine gittim ofise. En son bizi ofiste bırakıp kaçıp gitti. Bunun başka bir benzeri yok.”

BİR ARADA İKİ DEREDE KALDIK

Karahan Karasu da ticaretini Aydın Sert’le yaptığını ifade ederek, “Arabam vardı bana karşılığında çek verdiler. Bu arabanın satışını oğlunun adına İsmail Hakkı Gül’e yaptık. Bu belgeli ve ispatlı. Bunu inkar etme. Biz duyuyoruz. Piyasada bulunan çekler benden habersiz verilmiş diyor. Bunların hepsinin zaten yalan olduğunu herkes biliyor. Bizdekiler ispatlı. Arkadaşların vermiş olduklarının hepsi evraklı belgeli. Yani Aydın bey dün duydum 600 bin liraya yakın vergi ödemiş. Mustafa Gül’ü biz aradığımızda bize söylediği şey “Şu seçimden sonra hallederiz” Biz seçimden sonra nasıl halledersin diye sorduğumuzda “ya siz ne yapacaksınız ben seçimden sonra hallederim, benim kime borcum kalmış ki bu memlekette sizin bende alacağınız kalsın” gibi konuşmalarla ötelemeye çalıştı ama bizim dayanacak gücümüz olmadığı için biz Aydın beye bizim paramızı öde diyoruz. Aydın bey benim paramı öde diyor. İşte bir arada iki derede kaldık. Onun için yardım istiyoruz. Adaletten yardım istiyoruz. Biz bir an önce bu işin çözülmesini insanların paralarının ödenmesini, haklarının alınmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Kemer Gözcü Gazetesi