Koca, eşine beyaz eşyaları kullanma izni vermemesi ve piknik tüpünde yemek yapmaya zorlaması sebebiyle 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Emsal bir dava olarak değerlendirilen olayda, koca eşinin saygısız davranışları ve ev işlerine katkı yapmamasıyla savunma yaparken, kadın ise kocasının cimri tavırları nedeniyle ev için gerekli eşyaları almadığını ve beyaz eşyaları kullanmasına izin vermediğini belirtti. Mahkeme, kocanın tavrını kusurlu bularak kadının evden ayrılmasını haklı buldu.

Yargıtay'ın onayıyla kesinleşen karar, cimri davranışların evlilikleri olumsuz etkileyebileceğini ve maddi tazminata neden olabileceğini gösteriyor. Karar, evliliklerde eşler arasında adil maddi sorumlulukların paylaşılmasının önemini vurguluyor. Cimrilik ve bencil davranışların evlilikleri zorlayabileceği ve hatta bozabileceği hatırlatılıyor.

Eşler arasında maddi konularda şeffaf iletişim ve adil paylaşımın önemine dikkat çekilen karar, boşanma davalarında kusur oranının tazminat miktarını belirlediğini hatırlatıyor. Evliliklerde maddi ve manevi tazminat taleplerinin yasal haklar olduğu vurgulanıyor.

Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü Toprak ve Azatçam ailelerinin mutlu günü

Haber Merkezi