Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusu tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de aynı heyecanla yaşanmakta.Yine ilimizde faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarından bazıları bir araya gelerek hazırladıkları ortak programlarla,Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Halkın yoğun katılımının beklendiği iki gün sürecek kutlama programının ilk etkinliği 100.Yıl Cumhuriyet Balosu olurken, bir diğer etkinlikte 100.Yıl Cumhuriyet Paneli olacak.

Isparta’da dikkatsizlik kazayı getirdi Isparta’da dikkatsizlik kazayı getirdi

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği öncülüğünde bir araya gelen Türk Kadınlar Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği ADD, Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı HASVAK ve Türk Hemşireler Derneği THD’nin ortak çalışması ile Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’imizin 100.Yılı dolayısıyla 27 Ekim 2023 Cuma günü 19’da Barida Otel’de Cumhuriyet Balosu, bir sonraki gün de halkın katılımına açık 100.Yıl Cumhuriyet paneli düzenlenecek.

Cumhuriyet’in kazanımlarını anlamak ve ikinci yüzyılda doğru adımlar atabilmek adına 28 Ekim 2023 tarihinde saat 14’te ITKM Gül Salonu’nda gerçekleştirilecek olan panelde;

Prof. Dr. M.Lütfü Çakmakçı Cumhuriyet Döneminde Kurumsallaşma, Prof. Dr. Cevdet Yılmaz 100.Yılda Cumhuriyet ve Toplumsal Değişme İlişkisi,Öğretim Görevlisi Barçın Kodaman Geçmişten Bugüne Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Türk Kadını,Moderatör Dr. Öğretim Üyesi Şengül Büyükboyacı da Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Türk Kadınının Eğitimi başlıkları altında yapacakları konuşmalar ile halkı aydınlatarak, ikinci yüzyıla ışık tutacaklar.

Verilen bilgiler doğrultusunda balo katılım biletlerinin ilgili derneklerden temin edilebileceği, panelin de halka açık olduğu kaydedildi. / Elif AKGÜL