Isparta Belediyesi’nin geçen sene şehrin son yıllarda aldığı en yoğun kar yağışında çöken Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin üstünün yeniden kapatılmasına yönelik çalışmaları devam ediyor. 7.857 metrekare toplam alana sahip bölgede 6.750 metrekarelik pazar alanının üstünün kapatılması için başlatılan çalışmalarda altyapı tamamlandı.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

Fore kazık çalışmalarının tamamlanmasının ardından kolon montajları da yüklenici firma tarafından tamamlandı. Diğer taraftan pazaryerinin çatısının kapatılması için uzay çatı montajları da sürüyor. Pazar alanının zemininde birleştirilen uzay çatı sistemi ardından vinçler yardımıyla kolonlar üzerine etaplar halinde kaldırılarak montajı gerçekleştiriliyor.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda göçen Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden çıkan malzemeler ile yine yeni otogar alanının çatısından sökülen uzay çatı sistemlerinin malzemeleri de kullanıldı. Böylelikle hiçbir malzeme hurdaya ayrılmamış olurken, ciddi bir ekonomik tasarrufta sağlanmış oldu.

Yeniden inşa çalışmaları hummalı bir şekilde devam eden Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısı da güneş enerjisi santrali kurulumuna uygun olarak projelendirildi. Böylelikle hem Isparta’ya yeniden bir kapalı pazaryeri kazandırılırken, hem de çatı yüzeyinin güneş enerjisi panelleriyle donatılmasıyla elektrik üretimi sağlanmış olacak ve buradan da belediyeye ciddi bir ekonomik gelir elde edilmiş olacak.