Isparta 2022 yılının kış mevsiminde son 20 yılın en yoğun kar yağışını almıştı. Bu yağış sırasında Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısı çökmüştü. Isparta Belediyesi, Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryeri alanının üstünün yeniden kapatılması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, pazaryeri alanındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi, çalışmalarla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Proje Müdürü Esra Süslü, Davraz Kapalı Pazaryerinin inşaat çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bilgi verdi. Sahada 7 bin 800 metrekare betonun sadece 600 metrekaresinin kaldığını, bunun da kısa sürede tamamlanacağını, yer beton imalatının bitirildiğini, çatı imalatının ise yüzde 65 seviyelerinde olduğunu aktardı. Çatıda sandviç panellerinin montajına salı günü itibariyle başlayacaklarını belirten Süslü, “Salı gününden sonra yaklaşık 1.5 ay kadar sandviç panel kaplama işimiz olacak. 60 gün içerisinde bu sahadan tamamen çıkmış olacağız” dedi.

Köy Garajı esnafıyla bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnafın rahat ve kaliteli ticaret yapabilmesi için altyapıları oluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Esnafla Köy Garajı’nın problemleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bölgede doğalgaz yoktu, 400 işyerimizin doğalgaz altyapı çalışmalarımıza başlıyoruz. Isparta’mızın bu bölgesindeki çalışmaları sadece bu mahalle ve etrafındaki mahalleler değil 44 mahallemize hizmet edebilen bir hal alacak. Köyden gelen otobüslerimiz buraya geldiği için vatandaşlarımız buradan alışveriş yapıyorlar. Onların da daha kaliteli alışveriş yapabilmelerini sağlayabilmek için bu alanı çok daha verimli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinde çatının sandviç panel kaplamalarının ardından çalışmaların tamamlanacağını belirten Başkan Başdeğirmen, “Kış mevsimi gelmeden vatandaşlarımızın buradan alışveriş yapmalarını sağlayacağız inşallah. 60 gün sonra aksilik olmazsa Kasım ayının sonunda burayı bitirmiş olacağız. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı) Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı)