Devlet Su İşleri personel alacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Mayıs ayı içerisinde personel alımı yapacağına ilişkin duyuru yayımlandı.

Personel alımı için en önemli kriterler arasında KPSS, Sınav ve Mülakatın olmayacağı aktarılırken 18 yaş üstü herkesin başvurabileceği belirtildi.

Türkiye'de işsizlik oranının gün geçtikçe artması ile birlikte özellikle kamu kurumlarına olan iş başvuruları oldukça yoğun şekilde dikkat çekiyor ve vatandaşlar başvurular için akın ediyor. Bu anlamda DSİ'de atağa geçti.

DSİ personel alımı yapıyor!

31 Mayıs SON: KPSS yok, SINAV yok, MÜLAKAT yok

18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir- DSİ Mayıs ayı içerisinde sınavsız ve mülakatsız olarak bir çok personel alımı yapacağını belirtti. Verilen detaylara göre, Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu alımlar için sınav ve mülakatın olmayacağı kaydedildi.

İŞKUR ÜZERİNDEN ONLİNE YAPILACAK

DSİ'nin personel ilanına ilişkin olarak aktarılanlara göre iş arayan pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan söz konusu iş ilanı için başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, merakla beklenen alımlarla ilgili olarak yapılan açıklamada alımların sınavsız noter huzurunda çekilen kura ile yapılacağı belirtildi.

Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor

İŞTE DEVLET SU İŞLERİ PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde bildirilen şartları taşıyor olmak

2) 18 yaşını tamamlamış olmak.

3) Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 4. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsalar bile devletin güvenliğine karşı suçlar, edimin ifasına fesat karıştırma, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, güveni kötüye kullanma, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, sahtecilik, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almıyor olmak.

5) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda hâlihazırda görev yapanlar açıklanan kadrolara müracaat yapmayacaklar. Yapmaları durumunda ise atamaları gerçekleştirilmeyecek.

6) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca yapılan arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engel bir durumu bulunmamak

7) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan kişilerin söz konusu Yönetmelik’in 5. maddesinin 1. fıkrasında bulunan öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmaları gerekiyor. İşe göndermede öncelikli olma hali yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecek olup diğer adaylarla beraber aynı şartlarla kuraya tabi tutulacaklar.

8) Ayrıca görevini devamlı yapmasına engel olacak sağlık problemi olmamak. – Çalışmasına engel olacak aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığı diğer ifadeyle hastalığının/engel durumunun olmadığı, arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan talep edilecek) – Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan talep edilecek)

9) Ayrıca her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir meslek koluna da başvuru yapabilecek.

10) Yapılacak başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri de dikkate alınacak.

11) Açıklanan kadrolara asıl aday olarak atamaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecek, atama için öngörülen nitelikleri taşımayan adaylarla yanlış, yanıltıcı ya da yalan beyanda bulunmuş olanların atama işlemleri de yapılmayacak.

12) İşe alınacak olan kişiler dört aylık deneme süresine tabi tutulacak. Deneme süresinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir. Deneme süresinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki adaydan başlanarak aranan şartlara haiz olanların ataması yapılacak.

13) Dört gözle beklenen kura çekimi sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgelerle diğer her türlü duyurular Bölge Müdürlükleri internet sitesinde ilan edilecek, adaylara yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecek.

14) DSİ'YE ataması yapılan personel 3 sene süreyle nakil talebinde bulunmayacak.