Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu

Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir yaptığı basın toplantısında, ‘’Milli birliğimizi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozacak konularda herkesin  kırk sefer düşünüp,bir sefer konuşması gerektiğini düşünürüm.Bu vatan kolay kazanılmadı ,milyonlarca şehitle bu topraklar vatan yapıldı.Son kırk yılda da kırk bin şehit verdik.Bu nedenle herkesin konuşmalarına ve vaatlerine dikkat etmesini öneririm” diyen Aydemir, aile kavramını çok önemsediğinden de bahsetti. Güçlü aile bağları sayesinde toplumun ve devletin de aynı oranda güçleneceğine inandığını söyleyen bağımsız aday, “Bunu bir devlet politikası olarak örf ve ananelerimizi güçlendirecek politikalar uygulamalıyız” dedi.
 

VATANA SAHİP ÇIKMANIN GARANTİSİ EĞİTİMDİR

Aydemir konuşmasında, eğitim ve öğretimin ülke geleceğine önemli katkılarından bahsederek vatana ebedi olarak sahip çıkacak, değerlere, kültüre, tarihe önem veren nesiller yetiştirmenin neden gerekli olduğuna da değindi. İktidar ve muhalefetle birlikte milli eğitim camiasında, milli mutabakat ile müfredatın hazırlanması ve değiştirilmeden uygulanmasını tavsiye eden Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir “Milli ve manevi şuurla yetişmiş,pozitif bilimlerle donatılmış,güçlü bir aile bağı ile yetişmiş nesiller,vatanımıza ve milletimize sahip çıkmanın garantisidir diye düşünüyorum” dedi.

SERBEST PİYASA YANLIŞ UYGULANIYOR, EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK BİLİNCİ LAZIM

Türkiye ekonomisinde uygulanan serbest piyasa sistemine de eleştiri getiren bağımsız aday, serbest piyasa sisteminin yanlış ve eksik yorumlandığına dikkat çekti.

“Serbest piyasa kavramı çok ağdalı bir kelime olup, bir çok kesim kendi menfaati doğrultusunda bu kavrama bir çok anlam yüklüyor. Piyasaları manipüle etmeye çalışıyor, piyasalara yön vermeye çalışıyor, bunlara bir şey demeye kalktığınızda da serbest piyasa kuralları karışamazsınız deniyor, hatta yetkililerce de karışamayız deniliyor. Devletin etkin denetim mekanizması maalesef işletilemiyor. Serbest piyasa ekonomisi demek taşların bağlı olup, köpeklerin serbest olduğu  bir sistem olmamalı. Devlet stratejik sektörlerde mutlaka %25’ler seviyesinde işin içinde olmalı. Piyasaları düzenleyici olarak halkın menfaatlerini koruyucu olarak gücü elinde bulundurmalı. Yine stratejik sektörlerde yabancının rolü frenlenmeli, yabancı hakimiyetinden kaçınılmalıdır. Ekonomide de tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ekonomik milliyetçilik bilinci kavramı geliştirilmelidir. Bu başka ülkelerde var, bizde de olmalıdır. Yoksa bir gün varacağımız noktada ekonomide de milli güvenlik sorunu yaşarız.”

ESNAF DESTEKLENMELİ, VERGİ YÜKÜ AZALTILMALI

Yerli ve özel girişimcileri teşvik edecek desteklerin esirgenmemesi ve vergi yükünün azaltılması gerektiğini vurgulayarak küçük ve orta ölçekli esnafların ayakta tutulmaması gerektiğini söyleyen aday, önümüzdeki günlerde de “Yeşil Isparta” projesini de açıklayacağını duyurdu.

“Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız ‘’Yeşil Isparta’’ projemizde Isparta’mızın tamamındaki esnafımızın ana sorunlarına çözüm ve çareler üretecek.”

“AKIL VERECEK DEĞİLİZ”

Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir, “Halkın adamı, halkın adayı olarak Isparta bağımsız milletvekili adayı oldum Cumhurbaşkanlığında oyunuzu istediğiniz adaya veriniz, biz size akıl verecek değiliz. Bizi seçtiğiniz takdirde ertesi gün sabah  seçtiğiniz  cumhurbaşkanın yanındayız, seçtiğiniz cumhurbaşkanına yardımcı olacağız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, üniter devlet yapısı içinde laik, sosyal hukuk devleti ve demokratik cumhuriyet değerleri içerisinde kalmak koşuluyla görev yapan cumhurbaşkanına yardımcı olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.