Isparta'nın Sıra Dışı Doğa Harikası Isparta'nın Sıra Dışı Doğa Harikası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklandı.

E-Devlet üzerinden yapılan başvurularla, belirli şartları taşıyan kişilere yaşadıkları şehre göre aylık olarak 3 bin TL, 2 bin 500 TL veya 2 bin TL kira yardımı verilecek. Ayrıca, taşınma yardımı olarak 15 bin TL de ödenecek. Bu destek, evini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri ile kentsel dönüşüme giren kiracılara yönelik olarak sunuluyor ve rakamlar güncellendi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI EKİM 2023 TARİHİNDE NE KADAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen rakamlar şu şekildedir:

  • Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak illerinde yaşayanlar için aylık 2 bin TL kira yardımı ve taşınma yardımı olarak aranan şartları taşıyanlara tek seferlik 4 bin TL veya 10 bin TL ödeme yapılacak.

  • Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van illerinde yaşayanlar için kira yardımı olarak 2 bin 500 TL ve taşınma yardımı olarak 5 bin TL veya 12 bin 500 TL ödenecek.

  • Ankara, Antalya, Bursa, İzmir illerinde yaşayanlar için kira yardımı olarak 3 bin TL ve taşınma yardımı olarak 6 bin TL veya 15 bin TL ödenecek.

  • Söz konusu desteğe başvurmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden kentsel dönüşüm kira yardımı ekranını kullanabilirler veya yaşadıkları ildeki il/ilçe müdürlüklerine şahsen başvuru yapabilirler.