Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Isparta Şubesi (Diva-Sen) üyeleri aldıkları bir kararla toplu olarak Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Isparta teşkilatına geçti.

Programa Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, genel başkan yardımcısı, Ahmet Tahiroğlu, Isparta İl Müftülüğü müftü yardımcısı Halil Taş, Şube Müdürü Mevlüt Tosun, Isparta Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Fatih Eti ve çok sayıda davetli katıldı. 

Isparta'da Motosikletin İçine Yılan Girdi Isparta'da Motosikletin İçine Yılan Girdi

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ile birlikte Genel Başkan yardımcısı Ahmet Tahiroğlu’nun katıldığı iltihak programında selamlama konuşması yapan Isparta İl Başkanı Mustafa Güner şunları söyledi: ''İnanıyorum ki, Diyanet’teki tüm sendikalar bu seçkin camiaya hizmet etmek için kurulmuştur. Biz Mil-Diyanet Sen olarak tekel sendikacılığına karşıyız. Haklı rekabette hayır vardır. Biz, bugün Diva-Sen ile birleşerek camiamıza en hayırlı hizmetleri yapacağız. Büyük Diyanet için güç birliği yaptığımız kardeşlerime teşekkür ediyor, bu iltihakın nice katılımlara vesile olmasını yüce Allah’tan diliyorum.''

Diva-Sen Isparta Şubesi üyeleriyle birlikte çeşitli sendika üyelerinin katıldığı iltihak programında konuşan genel başkan Gül ise şunları söyledi: ''Elhamdülillah, ülke çapında olduğu gibi Isparta’da sendikamızın yükselen bir trendi var. Camiamızın suya hasret gibi, cesur, azimli ve sıra dışı sendikacılığa hasret kaldığı bir dönemde manevi, ilkeli ve liyakatli bir sendikacılık anlayışıyla çıktık. İyi ki çıkmışız, çünkü artık Diyanet-Sen metal yorgunluğu ve güç zehirlenmesi yaşıyordu. Bundan dolayı da tabanın sesine kulak vermiyor, ayrıca ‘bize üye olmaya mecbursunuz’ havasına girmişlerdi. Bunu görerek sendikamızı tercih eden ve programımıza katılan kardeşlerime teşekkür ediyorum.''

Soru-cevap şeklinde devam eden katılım programında sendika formlarının imzalanmasıyla Mil-Diyanet Sen Isparta teşkilatının üye sayısı 95’e yükselmiş oldu. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.