Bu yıl belirlenen takvimden önce Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavının sonuçlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercihlerini başlattı. Tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Peki, tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?

Isparta Doğa Koleji kurucu temsilcisi Kamil Tamtürk konuyla ilgili bazı ipuçları verdi.

1. Araştırma Yapın: İlgilendiğiniz Okulları Araştırın: “Tercih edilecek okulların eğitim programları, akademik başarıları, öğretmen kadrosu, sosyal etkinlikleri ve mezunlarının başarıları gibi faktörleri muhakkak değerlendirilmeli.”

2. Okul ziyareti yapın: Mümkünse tercih etmeyi düşündüğünüz okulları ziyaret edin. Bu, okulu yerinde görmek, öğretmenlerle ve öğrencilerle konuşmak için iyi bir fırsat olabilir.

3. Rehberlik hizmetimizden faydalanın: Okulumuz rehberlik servisinden destek alın. Rehberlik öğretmenlerimiz size okullar hakkında daha fazla bilgi verebilir, tercih sürecinde size yol gösterebilir ve yüzdelik dilim sıralama gibi önemli bilgileri paylaşabilirler.

4. İhtiyaçlarınızı ve ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurun: Hangi alanda başarılı olmak istediğinizi, ilgi duyduğunuz dersleri ve ileride hangi mesleği yapmayı planladığınızı düşünün. Bu, size program veya okul seçiminde yardımcı olabilir.

SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde! SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde!

5. Tercih Yapılacak Okulların Kontenjanlarına Dikkat Edilmeli: Okullara tercih yapılırken genel yüzdelik dilime bakılmalı. Bakanlığın açıkladığı kılavuz ve kontenjanlar geçen yıl verilerine göre hazırlanıyor. Bu yıl tercih yaparken okulların kontenjanlarına dikkat edilmeli. Özellikle şehrimizdeki puanla öğrenci alan okulların kontenjanlarında geçen yıla göre azalmalar görülmekte. Bu durumun tercih yaparken dikkate alınması çok önemli.

6. Özel Okul Tercihlerinde burs İmkanları, dört yıl boyunca okuldan alacağınız eğitim öğretim, kadro, diğer imkanlarını araştırın. Burs başvurusu yapma süreci ve başvuru şartları hakkında bilgi edinin.

Kamil Tamtürk yaptığı değerlendirmede, tercih sürecinde araştırma yapmak, okul ziyaretleri yapmak, rehberlik hizmetlerinden faydalanmak, okul kontenjanlarına dikkat etmek ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmak son derece önemlidir.” dedi.

Isparta Doğa Kolejinin LGS sonucuna göre verdiği bursların kontenjanlarla sınırlı olduğunu belirtti.