Son günlerde sosyal medyada dolaşan uygun fiyatlı ev eşyaları ilanları, yeni bir dolandırıcılık yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Dolandırıcılar, çeşitli hikayelerle vatandaşları kandırarak  maddi kayıplara uğratıyor.

Özellikle komple ev eşyaları, nişan boşanma gibi duygusal anlara referans verilerek satıldığı iddia edilen ürünler, gerçekte var olmayan ya da çok düşük fiyatlı eşyalarla ilgili ilanlarla dikkat çekiyor. Bu tür dolandırıcılıklarda, mağdurlardan kaparo ya da ürün bedelinin tamamı talep ediliyor.

Mağdur olmamak için komple ev eşyasını 50.000 TL gibi ya da buzdolabı çamaşır makinası bulaşık makinası seti 20 - 25.000 TL gibi fiyatlarla almaya çalışmamak gerekiyor.

Dolayısıyla, özellikle komple ev eşyası gibi pahalı ürünlerin çok uygun fiyatlarla satıldığı ilanlara karşı dikkatli olmak önem arz ediyor.

Yetkililer, vatandaşları mağdur olmamaları için alışveriş yapmadan önce almaları gereken önlemlerle ilgili uyarılarda bulundular. İşte o uyarılar:

Isparta'da 28 Nisan Tarihinde Açık Eczaneler Belli Oldu Isparta'da 28 Nisan Tarihinde Açık Eczaneler Belli Oldu

* İlan sahibinin geçmiş ilanlarına ve profil bilgilerine dikkatlice göz atın.

* Ödeme yapmadan önce ürünü görüp inceleyebileceğiniz bir buluşma noktası belirleyin.

* Kapora veya tam ödeme taleplerine karşı şüpheci olun ve bu durumu güvenilir bir şekilde çözüme kavuşturun.

* Dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmak ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak, bu tür dolandırıcılıklardan korunmanın anahtarıdır.

Özge Çelik