Ekonomi Gazetesi’nin kuruluşunda da yer alan Faruk Türkoğlu, 1942 yılında Isparta Yalvaç’ta doğdu. İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Türkoğlu, birçok gazete ve dergide muhabirlik, yöneticilik ve yazarlık yaptı.

İhracatta Rekor Üstüne Rekor Kırılıyor İhracatta Rekor Üstüne Rekor Kırılıyor

- Türkoğlu, son olarak EKONOMİ gazetesinde “Dün, Bugün, Yarın” köşesinde düzenli yazılarına devam ediyordu. EKONOMİ gazetesindeki son eseri, 100 gün aralıksız yayınlanan Cumhuriyet Kronolojisi oldu. 1923’ten, 2023’e uzanan 100 yılda yaşanan ekonomik gelişmeler, Faruk Türkoğlu’nun kaleminden okurları ile buluştu.

- İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri veren Faruk Türkoğlu, İktisat Belleteni, Değişimin Kimyası, Hızlı Büyüme Mümkün, Gazeteci Oluyorum, Derinden Gelen Kökler, Neden Geç Kaldık - Nasıl Yetişiriz gibi çok sayıda kitabın yazarıydı.

- Faruk Türkoğlu’nun cenazesi 1 Nisan Pazartesi günü İstanbul Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii‘nden ikindi namazını müteakip kaldırılacak ve Büyükçekmece Yeni Mezarlık’ta defnedilecek. Haber 32 ailesi olarak Kendisine rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dilerim.

Haber Merkezi