“DUBLE YOL” TARTIŞMALARINI, İKTİDAR VE MUHALEFET

MİLLETVEKİLLERİMİZ  “ISPARTA MANŞET”E DEĞERLENDİRDİ.

 

İLK DEĞERLENDİRME ÖZEL’DEN GELDİ:

 

            *HERKESTEN ÇOK, ISPARTA-DEREBOĞAZI-ANTALYA                     YOLUNUN “DUBLE YOL” OLMASINI BİZ İSTİYORUZ…BU YOL,ER-GEÇ GERÇEKLEŞECEKTİR…           

           *ISPARTA-KONYA DUBLE YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI…

           *BURDUR’A KAZANDIRILAN HER YATIRIMIN ARKASINDAYIZ.HASMANE DUYGULARLA HAREKET EDEMEYİZ.

           *İKİ İLİN BİRBİRİYLE KAVGASI,HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMAZ,BİLAKİS KAYBETTİRİYOR.

           *BURDUR DA ZENGİNLEŞECEK,BİZ DE ZENGİNLEŞECEĞİZ.

 

 

                                                             Zeki TARHAN – ANKARA

                                                                              ------------------------------------

 

                                    İçinde bulunduğumuz haftanın, Isparta için en önemli iki gündem maddesi vardı: EĞİRDİR GÖLÜ, diğeri ise; ISPARTA-DEREBOĞAZI-ANTALYA DUBLE YOL meselesi. Bütün Isparta kamuoyu, bu iki konuya odaklanmış ve bu iki konu etrafında, hop oturup hop kalkar hale gelmişti…Isparta Kamuoyu’nun beklentisi ise; İktidar ve Muhalefet Milletvekillerimizin bu iki meseleye de sahip çıkmalarıydı…

                                                                    

                                                         ***

                                   ISPARTA MANŞET GAZETESİ olarak, kamuoyunun bu beklentisini boşa çıkarmamak ve de sorumlu gazetecilik anlayışımızla iktidar ve muhalefet ayırımı yapmadan,dört Sayın Milletvekilimizin DUBLE YOL olayını mercek altına almalarını rica ettik.İlk değerlendirmeyi ÖZEL’den aldık.

 

                                                           ***

                                   Dünya şehri ANTALYA, Akdeniz’in kıyısıydı. Ve turizmin Başkentiydi. Biz ise ARKA BAHÇE. Antalya’nın yükü ağırdı.Bütün dünya insanı,oraya akın ediyordu.Bu bir PASTA idi. Antalya; bir megapol,biz de o megapolün içindeydik.”Bu Pastadan niçin pay almayalım?” diyorduk haklı olarak… AKDENİZ’e ulaşmamış mıydık? Yıllar önce başlattığımız bir “YOL” hikâyemiz vardı bizim: DEREBOĞAZI YOLU. Ama ARKA BAHÇE misyonumuzu tam olarak yerine getiremiyorduk. Sözde,Antalya Hava Limanının yükünü,Süleyman Demirel Hava Limanı ile giderecektik.Ne yazık ki,Hava Limanımızı atıl kapasite olarak tuttuk yıllarca…Ve halâ daha öyle…

                                 Sonra, HIZLI TREN girdi gündemimize. Kapanmış gibi gözüken Yine BURDUR-ISPARTA çekişmesi, Isparta gündemini işgâl etmeye başlamıştı. Şimdi de; “DEREBOĞAZI devre dışı kalıyor, DUBLE YOL Burdur’dan geçiyor” diye ayağa kalkıyoruz…

                                Bu bir duyarlılık mı, suni gündem mi? Yoksa,arka plânında kamuoyunun bilmediği bir şeyler mi var? Isparta kamuoyu, Milletvekillerimizin de bu meseleye duyarlılıktan öte, iş bitirici bir pozisyon almalarını istiyordu. İşte biz ISPARTA MANŞET gazetesi olarak, Isparta Kamuoyunun bu isteğine tercüman olmaya çalıştık sorumlu gazetecilik anlayışımızla.

                                                          ***

 

                                  Isparta şunu istiyordu: ISPARTA-ANTALYA DUBLE YOLU,Programa öncelikli olarak alınmalı…DEREBOĞAZI duble yol olursa, Havalimanımızın faaliyete geçeceğine inanılıyordu.Isparta-Ağlasun-Çeltikçi-Bucak Yolunun coğrafi koşullarının çok ağır olduğu,bu bölgenin dağlık,inşaat maliyetleri açısından da, DEREBOĞAZI Yolundan çok daha külfetli olduğu özellikle vurgulanıyordu…

                                                          ***

                                Bakalım, bütün bu gündemin içinde hedef tahtası olarak görülen Isparta’nın iktidar ve muhalefet Milletvekilleri sayın ÖZEL,sayın BİLGİÇ ile sayın ÖNER ve sayın KORKMAZ bu DUBLE YOL tartışmalarına, nasıl bir bakış açısı ile yaklaşacaklar.

                             …Evet, ilk değerlendirmeyi ÖZEL’le yaptık. İşte ÖZEL’in meseleye bakışı ve değerlendirmeleri:

  • ISPARTA-DEREBOĞAZI-ANTALYA Duble Yol çalışmaları yapılıyor…
  • Herkesten çok, bu yolun yapılmasını Biz istiyoruz…Ama bu yatırım; Büyük maliyet gerektirdiğinden, Isparta bu yatırımı, er-geç gerçekleştirecektir.
  • Özellikle yaz aylarında hafta sonları, trafik sıkışıklığını kimse göz ardı edemez. DEREBOĞAZI YOLU; üç şeritli,tırmanma şeridi olan bir Yol.
  • “DEREBOĞAZI YOLU” derken, DOĞAL DENGEYİ, BİYOLOJİK  ÇEŞİTLİLİĞİ, ENDEMİK ORMAN ÖRTÜSÜNÜ de gözetmeliyiz. Doğal güzelliklerin de heba edilmemesi lâzım.
  • Burdur’a kazandırılan her yatırımın arkasındayız…Hasmane duygularla hareket edemeyiz. Burdur da zenginleşecek,Biz de zenginleşeceğiz…
  • İki ilin birbiriyle kavgası, İlçelerin birbiriyle kavgası, Köylerin birbiriyle kavgası hiçbir şey kazandırmaz, bilakis kaybettiriyor.

 

                                  ***              

Milletvekili ÖZEL, DEREBOĞAZI Duble Yolu için bunları söylerken, ISPARTA-KONYA Duble Yolunu da unutmuyordu tabii. Bu Yolun yapımının ve de kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan ÖZEL, bakın bu konuda da neler diyordu:

  • ISPARTA – KONYA Duble Yol çalışması başladı…GÖKSÖĞÜT – BAHTİYAR arasında, Duble Yol çalışması yapılıyor…
  • BAHTİYAR – MADENLİ – MAHMATLAR arasındaki Duble Yol yapımı için, kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor…

 

                                ***

   

…Evet, sayın Milletvekilimiz Recep ÖZEL’in DUBLE YOL hikâyemize bakışı böyle. Sayın ÖZEL’in bu bakışını, Ben bir yorumcu olarak şöyle değerlendiriyorum: ÖZEL, bu olaya İÇ AKDENİZ bağlamında bakıyor,hatta BAKA gözlüğü ile değerlendiriyor. Bölgesel Kalkınmadaki dengeleri gözeten, dengeli ve de sürdürülebilir bir kalkınma anlayışının gereği olarak, denge politikası güdüyor.

   Apaçık söylemese de; Antalya’nın ARKA BAHÇESİ vurgusunun doğal uzantısı DEREBOĞAZI’ güzergâhındaki SIĞLA ORMANI, KASNAK ORMANI ile diğer flora ve fauna topluluklarının birer çevresel kaynak değerlerimiz olması dolayısıyla, bu yola, bir de bu açıdan bakılması gerektiğini bizlere anımsatıyor Milletvekili ÖZEL.

     Tabii, KONYA-ISPARTA Duble Yolu için de ÖNEMLİ BİR ADIMIN ATILDIĞINI dile getirirken, EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ’nin de revize edildiğini anımsatmanın gereği olmadığı izlemini veriyordu.

 …Evet, bakalım uygulama neyi gösterecek?...Çünkü; gözümüzün önünde, göz göre göre, ISPARTA-EĞİRDİR Bölünmüş Yolu’nun Eğirdir geçişi, maalesef GÖL DOLDURULARAK yapılmıştır. EĞİRDİR GÖLÜNün ötrofikasyon sürecine hızla sürüklenmesinin en büyük etkenlerinden birisi de, ne yazık ki budur.

                                                  BİLGİÇ’LE DEVAM EDECEĞİZ…

                                                  BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ.