Nikah tarihi ile düğün yeri rezervasyonu uyuşmayan çiftler, misafirlerinin beklentilerini karşılamak amacıyla düzenlenen temsili nikah programlarında görev alan temsili nikah memurlarıyla bu durumu çözüyorlar.

Evlilik sektöründe meslek haline gelen temsili nikah memurları, çiftlerin isteklerine göre özel konuşmalar yaparak, nikah defterini imzalatıp evlilik cüzdanını teslim ediyorlar. Son dönemde nikah tarihi ile düğün yerinin uyuşmaması durumunda ikinci bir nikah merasimi düzenleyen çiftler arasında temsili nikah programlarının popülerliği arttı.

Temsili nikah memurları, çiftlerle önceden görüşerek isteklerini öğreniyor ve bu doğrultuda özel bir konuşma hazırlıyorlar. Ayrıca, merasimde cübbe giyerek ve geleneksel ritüelleri gerçekleştirerek misafirlere eğlenceli bir tören yaşatıyorlar. Ancak, bu trendin yükselişiyle birlikte, internet üzerinde "temsili nikah memuru" olarak hizmet veren kişilerin sayısında artış gözlemleniyor.

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

TUSKO Genel Başkanı Barış Ay, temsili nikah merasimi düzenleyen kişilerin profesyonel olmadığına ve çiftlerin mağdur olabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenle, Ay, çiftlerin ödeme yapmadan önce dikkatli olmalarını ve organizasyon firmaları aracılığıyla bu tür etkinlikleri tercih etmelerini öneriyor. Her ilana aldanılmaması ve ödeme yapıldıktan sonra gelmeyen temsili nikah memurlarından kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi için dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor

Haber Merkezi