Eğirdir Orman İşletmesinin, Eğirdir Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlediği ''Okulcanlar'' projesinde kardeş okul ilan edilen Eğirdir Anadolu Lisesi öğrencileri, yaklaşık 2 bin sedir fidanını toprakla buluşturdu.
     Fidan dikimi için düzenlenen törene Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Nuri Özmeral, Eğirdir Orman İşletme Müdürü Adnan Güller, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerim Kaplan, Eğirdir Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Erdal, öğretmenler, öğrenciler ve orman işletme personeli katıldı.
     Törende konuşan Eğirdir Kaymakamı Yılmaz, fidan dikerek gelecek nesillere emanet ettiklerini kaydetti. Orman Teşkilatının yanan alanları hemen ağaçlandırdığına dikkati çeken Yılmaz, ''İhmal veya kasıtlı yakılan alanları kimse asla kullanamayacaktır. Uyarıyoruz ve 'Yakmaktan vazgeçsinler' diyoruz'' dedi.
     Eğirdir Belediye Başkanı Nuri Özmeral de, fidan dikmenin kutsal bir vazife olduğunu belirterek, ''Şimdi birer fidan dikeceksiniz, ileri yıllarda 'Benim burada bir ağacım var' diyeceksiniz. Sadece bir ağaç değil, hayatınız boyunca çok fidan dikmenizi temenni ediyorum'' diye konuştu.
     Eğirdir Orman İşletme Müdürü Adnan Güller ise, Baybuğan mevkisinde 2010 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında çıkan üç yangında bin hektarlık alanın zarar gördüğünü, yangınların ardından diğer alanların ağaçlandırıldığını, bu alanın ise bugünkü tören için bekletildiğini söyledi.
     21 Mart gününün Dünya Ormancılık günü olarak kullandığını hatırlatan Güller, 2011 yılının da Uluslararası Dünya Ormancılık Yılı olarak kutlandığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından öğrenciler, alana yaklaşık 2 bin sedir fidanı dikti.