Eğirdir'de, 9 Temmuz'da gerçekleştirilecek Eğirdir Su Şenlikleri için hazırlık toplantısı yapıldı.
     Eğirdir Kaymakamlığı'nda, Isparta Valisi Memduh Oğuz başkanlığında düzenlenen toplantıya, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Fatma Uçar ve HSB Spor Proje Koordinatörü Volkan Altun Pala katıldı.
     Vali Oğuz başkanlığındaki heyet ilk olarak liman bölgesini gezerek şenliklerin yapılacağı alanda inceleme yaptı.
     İncelemenin ardından HSB Spor Proje Koordinatörü Volkan Altun Pala, şenlikler hakkında bilgi verdi.
     Şenlikler ile su sevgisini, su bilincini ve temiz su algısını aşılamak istediklerini belirten Pala, şenlikte, dragon bot ve kano yarışları, su kayağı, jet ski şovları, kürek yarışları, balık tutma yarışı, yağlı kazık yarışı, yüzme yarışı, yelken yarışı, wakeboard ve su fıskiyesi gösterileri düzenleneceğini söyledi.
     Vali Oğuz da, şenlikte düzenlenecek etkinliklere ve yarışmalara özellikle vatandaşların da katılımının sağlanması gerektiğini vurguladı.
     Mütevazi ve samimi bir ortamda yapılacak şenliğin, halk oyunları ve konserlerle de desteklenmesini isteyen Oğuz, ''Bizim meselemiz Isparta'yı imtiyazlı ve itibarlı yapmaktır. Taşı toprağı mübarek Isparta'mızı daha ileri noktalara götürmek en iyi şekilde tanıtmaktır. Eğirdir de bizim rozetimizdir, bizi güzelleştiren bir rozettir'' diye konuştu.