15 yıl önce dönemin Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından SDÜye sembolik rakamla kiralanan Mavigöl Araştırma ve Uygulama Otelinin sözleşmesini Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral iptal etti. Özmeralın bu kararına SDÜ tarihi bir kararla cevap verdi.

Eğirdir ilçesinde bulunan ve 15 yıl önce SDÜ’ye sembolik rakamla kiralanan Mavigöl Araştırma ve Uygulama Oteli’nin sözleşmesini iptal eden Eğirdir Belediye Meclisi’nin bu kararına SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın cevabı sert oldu.

EĞİRDİR’DE ÖĞRENCİ KALMAYACAK!

İlçede bulunan meslek yüksek okulu ile Su Ürünleri Fakültesini Isparta’ya taşıma kararı aldıklarını belirten Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, 2011 yılından itibaren de ilçeye öğrenci alımlarını durduracaklarını söyledi. Rektör Baydar, “Eğirdir Meslek Yüksekokulumuz kuruluş aşamasında rahmetli Rektörümüz Hasan Gürbüz orada bir meslek yüksekokulu kurulabilmesi için bir Araştırma ve Uygulama Oteli’nin olması gerektiğini oradaki yerel yöneticilere iletmiş. Onlarda üniversitemize bir otel tahsis etmişler. Ancak tahsis edilemediği için sembolik bir rakamla kiralanmış. Eğirdir Meslek yüksekokulundaki öğrencilerimizin büyük bir bölümü turizm ve otelcilik hiz

met sektörüne yönelik olan bir öğrencilerimiz. Bu öğrencilerimiz Eğirdir Mavigöl otelinde eğitim görüyorlar. Biz tabi ki öğrencilerimizi mağdur bırakacak değiliz. Bizde üniversite üst yönetimi olarak bir karar aldık. Eğirdir MYO’nun eğitim gördüğü Mavigöl Oteli kiralama değil, tahsis edilesiye kadar 2010-2011 eğitim yılından itibaren Eğirdir MYO’ya öğrenci alımını durduracağız. Öğrencileri de Isparta Meslek Yüksek Okulu ve Teknik Bilimler MYO’ya bütün öğrencilerimizi alacağız. Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri de fakülte oldukları için kampusa yakın olmak istiyorlar.

Onların da bu isteğini göz önünde bulundurarak Güzel Sanatlar Fakültesinin daha önce boşaltmış olduğu şehirdeki binaya da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şubat ayı içerisinde Su ürünleri Fakültesi öğrencilerini buraya taşıyacağız. Laboratuar için de öğrencileri Eğirdir’e otobüsle getirip götüreceğiz. Üst yönetimimizin aldığı bu karar öğrencilerimiz tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır. Bu kararın Isparta halkına ve Eğirdir’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÖZMERAL ÖZÜR DİLEMELİ

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in otelin üniversiteye peşkeş çekildiği yönündeki söylemleri olduğunu belirten Rektör Baydar, “Özür dilemediği sürece onunla görüşmeyeceğim” dedi.

Rektör Baydar, “SDÜ Rektörü Prof. Dr. Baydar, “Kötü bir beyanatı olmuş Eğirdir Belediye Başkanının. Üniversiteye peşkeş çekildi diye bir laf kullanmış. Üniversitemiz, Türkiye Cumhuriyeti Süleyman Demirel Üniversitedir. Peşkeş özel kurumlara çekilir. Biz bir devlet kurumuyuz. Bu konuda özür dilemediği sürece kamuoyu önünde ve hem üniversite camiamdan hem SDÜ’den özür dilemediği sürece asla görüşmem” dedi.

TEKRAR TAHSİS EDERSE KARARI GÖZDEN GEÇİRİRİZ

Eğirdir dışındaki tüm ilçelerin üniversiteye destek olduğunu belirten Baydar, Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral’in özür dilemesi ve oteli üniversiteye tekrar tahsis etmesi halinde kararı yeniden gözden geçirebileceklerini söyledi.

SDÜ Rektörü Baydar, “Bütün ilçelerin yerel yönetimleri oralarda meslek yüksekokulları kurabilmemiz için yoğun çaba sarf ediyor. Eğirdir dışındaki tüm ilçe belediye başkanlarına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu desteği ne yazık ki Eğirdir’den alamadık. Üzgünüz. Sadece özür dilemesi yeterli değil. Özür dilemesi ile birlikte Mavigöl Araştırma ve Uygulama Oteli’nin kiralama ile değil tahsis edilirse kararımızı yeniden gözden geçirebiliriz” dedi.