Kemal ERBEN/EĞİRDİR - Cumburbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN 2’inci tur seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na fark attı. Başkan Erdoğan’ın zaferi tüm Türkiye’de büyük bir coşkuya neden olurken, Eğirdir’de de yüzlerce vatandaş sokaklara taştı. 
AK Parti Eğirdir İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar ilk olarak konvoy oluşturarak Eğirdir’in sokaklarında sevinçlerini yaşadılar. 

AK Parti İlçe Başkanlığı binasında saat 22.00’de balkona çıkan AK Parti Eğirdir İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Özdamar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elvan Gök, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili coşkuyu doyasıya yaşadı. 

Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada

Davul ve zurna eşliğinde eğlenen coşkulu Eğirdir halkına ilk olarak hitap eden AK Parti Eğirdir Gençlik Kolları Başkanı Hakkı ÖZDAMAR; ‘Beden ölür çürür, cana bakın siz kim, kiminle yürür ona bakın, siz bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan hakikatten yana bakın siz, haktan ve hakikatten olan Eğirdir sizleri kutluyorum. Kıymetli hemşerilerimiz bugün Eğirdir sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmadı. Bugün Eğirdir,  Yasin Börü’yle Selehattin Demirtaş arasında, Yasin Börü’den taraf oldu. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’la Murat Karayılan seçiminde Aybüke Yalçın’dan taraf oldu. Ömer Halis Demir’le hain fetö seçiminde Ömer Halisdemir’den taraf oldu. Ve 14 Mayıs’ da bir sandık başında kadın kolları başkanımıza ‘bazı kadın kolları başkanları ‘hangi balkonda konuşalım’ diye sitem ettiler. Eğirdir’de bir balkon da konuşma yapılacaksa o balkon halkın balkonu olan Eğirdir AK Parti İlçe başkanlığı balkonudur. Bu gün burada bulunuyorsak sizlerin sayesindedir, Eğirdir bize haklarını helal etsin. Kıymetli hemşerilerimiz konuşmalarımı burada sonlandırıyorum. Gençlik Kolları Başkanı olarak son seçimim şahsım adına haklarım helal olsun, sizlerde bana haklarınızı helal edin. Sağolun varolun.’ İfadelerini kullandı. 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Eğirdir Kadın Kolları Başkanı Elvan Gök; ‘Aşk ile koşan yorulmazmış. Aşk ile koştuk yorulmadık çok şükür Allah bize bu günleri nasip etti. Tüm Eğirdir’e teşekkür ediyorum.’ İfadelerinde bulundu. 

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK yaptığı konuşmada; ‘Kıymetli hemşerilerim Türk idare yapısının dünyada benzeri yokmuş. Tarihimizin en büyük seçimlerinden birisi hem 14 Mayıs’da hem de 28 Mayıs’da huzur içinde metanet içinde güven içinde vatandaşlarımız idari kanaatlerini ortaya koydular. Tabi ki dünyada Türkiye seçimlerde örnek gösterecek seçimi sergiledi. %90 katılım oranıyla bu demokrasi şölenimize vicdani kanaatlerimizi sandıklara yansıttık. Dünyada kabul görmüş en iyi yönetim şekli ülkemizde uygulanmaktadır. Bu her iki seçim sürecinde bütün siyasi teşkilatlarda  görev alan sandığa gidip vicdani kanaatini sandığa yansıtıp seçimlerin huzur ve güven içinde sonuçlanması için emek veren ve mesai harcayan tüm devlet görevlilerimiz kamu yöneticilerimiz teşkilatımızın, gençlik kolları, kadın kolları, ana kadememiz, meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz ve sizler hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Kıymetli hemşerilerim bu seçimin kaybedeni yoktur. Ancak Türk milletini bayrağına, inancına vicdanına ve toprağına göz diken ve Türkiye’yi parçalamak isteyen özellikle dışardaki dış mihraklara Türk milleti olarak Eğirdir olarak size mesaj veriyoruz. Biz ülke olarak siyaseten farklı siyaset kulvarlar da koşmuş olabiliriz. Biz millet olarak bizim hayatımıza yön verecek bizi idare edecek organlara ve yönetimlere biz kendimiz belirleriz. Ne zamanki bizim Türk idare yapısına dışardan göz diken dışardan müdahale eden ABD başkanı, İsrail devlet başkanı, Yunanistan milletvekilleri ve Yunanistan devlet başkanı ve bunun yanında 40 yıldır bizi uğraştıran PKK terör örgütüne bu millet şunu demiştir; biz bizi idare edecek kaliteli yapıyı her zaman seçmeye mutebiriz. Ancak siz buna müdahale edemezsiniz. Şu anda Türk milleti Eğirdir ve Isparta bu mesajı Türk düşmanlarına yapmıştır. Biraz önce kaydettim. Kıymetli hemşerilerim bu seçimleri hizmet olarak kaybedeni yoktur. Biliyorum AK Parti iktidarında hiç bir şey ertelemeden oy versin vermesin bütün vatandaşlarımıza eşit mesafede hizmet vermeye çalışılmaktadır. Bunun örneği Türkiye genelinde uygularken 4 yıldır Eğirdir’deki hiç bir vatandaşımızı ötelemeden hiç birisini öteki  görmeden elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde bu ilçeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla tekrar ifade ediyorum bu seçimlerin kazanıp kaybedeni yoktur, hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.’ dedi. 

Son olarak konuşan AK Parti Eğirdir İlçe Başkanı Mevlüt DOĞANAY ise; ‘Sizleri selamların en güzeli ile selamlıyorum selamün aleyküm. Sizlere sayın Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Saygı değer halkımız sizler ne güzel insanlarsınız. Geçmişte tarihimiz de 2. Abdülhamid’i yiyenler oldu ve bir tarihimiz de Adnan Menderes’i yanında durmadığından harcayanlar oldu. Sizler sayın Cumhur başkanımızın yanında durmak suretiyle tavrınızı ortaya koydunuz, terörizme izin vermediniz, pkk taraftarlarına izin vermediniz, en büyük şamarı da osmanlı tokadını da siz vurdunuz Avrupa’ya da ve Türk düşmanlarına en büyük tokatı da siz vurdunuz yönünüzü belli ettiniz yağan yağmurlarda ıslandık beraberce sizin gayretlerinizle inşallah daha güçlü şekilde yollarımıza devam edeceğiz birlik ve beraberliğimiz var olduğu sürece hiç bir güç bizi yıkamaz, yenemez saygı değer halkımız, Allah hepinizden razı olsun. Başta sizler olmak üzere ve teşkilatıma şükranlarımı sunuyorum sağ olsunlar, var olsunlar.’ İfadelerini kullandı. 

AK Parti Eğirdir İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve AK Parti Teşkilatının tüm kademeleri balkon konuşmalarının ardından halkın yanına inerek onlarla kucaklaştılar.