Erkan Ünlü’nün ilk Eseri ‘’Leyla’’ Romanı Okuyucuyla Buluştu

Türk edebiyatının yeni kalemlerinden Erkan Ünlü, ilk romanı Leyla ile okuyucu karşısına çıktı. Gerçek bir hayat hikayesinin ele alındığı roman, Luna Yayınları tarafından basıldı. Aşk, aile bağları, mahalle kültürü ve dostluk temalarının üstünde yükselen hikaye okurları kısa süre içerisinde etkisi altına almayı başarıyor. ‘’Gerçek bir hayat 104 sayfaya sığar mı?’’ cümlesi üzerinden romanın derinliği öne çıkarılıyor.

Manisa'da liseli öğrencilerden AAT'ye yakın mercek Manisa'da liseli öğrencilerden AAT'ye yakın mercek

Birbirinin içine girmiş aşk hikayeleri…

Erkan Ünlü’nün ilk romanı Leyla da birbirinden farklı aşk hikayelerinin iç içe geçtiği anlar başarılı bir şekilde işleniyor. Kitaba ismini de veren Leyla karakterinin, Serdar ve Eda’nın hayatına dokunuşları detaylarıyla anlatılıyordu. Serdar, Leyla’nın kiracısıydı. Hiç evlenmemiş, güzel ve iyi niyetli bir kadındı.Babasından kalma emekli aylığı ile hayatını sürdürmesine rağmen; herkese yardım etmeye çalışırdı. Serdar ve Leyla arasında abla kardeş ilişkisi vardı. Eda ise aynı mahallede yaşayan güzel bir genç kızdı. Serdar’a ilk görüşte aşık olmuştu. Serdar’da Eda’nın aşkının farkındaydı; lakin, ona umut vermek istemiyordu. Aşk acısı çeken Serdar yalnız kalmayı tercih ediyordu. Leyla ise Eda ve Serdar’ın bir araya gelmesi ve mutlu bir birliktelik yaşamasını diliyordu. Sakin ve sıradan bir hayatın huzurunu yaşayan Leyla’nın geçmişteki sırları ise sürpriz bir şekilde ortaya çıkacaktı. Feridun’un mahalleye gelişi ile birlikte sırların kapısı aralanmaya başladı. Pişmanlık ve geç kalmışlık hissinin baskın bir şekilde öne çıktığı romanda aşkın farklı yönlerine dikkat çekiliyor.

ERKAN ÜNLÜ KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Edebiyat dünyasına Mavi Mühür adlı şiir kitabıyla giriş yapan Erkan Ünlü, ilk romanı Leyla ile düz yazı alanında maharetini konuşturmayı başarıyor. 1977 yılında Ardahan’da dünyaya gelen Erkan Ünlü, üç çocuklu bir ailenin ortanca oğludur. Ünlü ailesinin hikayesi Anadolu insanın yaşam mücadelesi ise paralel şekilde ilerlemektedir. İş imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı aile İstanbul’a göç etme kararı alır. Erkan Ünlü’nün dedesinin verem hastalığına yakalanması ise hayat çizgisinde belirleyici rol alır. Zira, İstanbul’daki hayata alışma aşamasındayken dedesinin rahatsızlığından dolayı yeniden Ardahan’a dönmek zorunda kalırlar. Dedesinin vefatından sonra Erkan Ünlü ve ailesinin yıllar sonra İstanbul’a geri dönme kararı alır. Erkan Ünlü eğitim hayatına İstanbul’da başlamıştır.

İlk ve ortaokul eğitimini Harbiye İlkokul’unda tamamlayan yazar, liseyi ise Mecidiyeköy Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise yıllarından itibaren şiire merak duyan bir genç oldu. 15 yaşından itibaren şiir yazan Erkan Ünlü, Mavi Mühür kitabının da temellerini atmaya başlamıştı. 1996 yılında vatani görevini yerine getirmek için askere gitmiştir. Askerlik dönemi boyunca şiir ve düzyazı alanında eserler üretmeye devam etmiştir. Özellikle hasret temalı şiirlerinin yazılma dönemi askerliğine denk gelmektedir. Askerden döndükten sonra evlenen Erkan Ünlü, bir kız çocuğu babasıdır. Tır şoförü olarak hayatını idame ettiren Erkan Ünlü, bir yandan da edebiyata olan ilgisini hobi düzeyinden mesleki alana taşımayı başardı. Şiir seslendirmesi de yapan yazar, edebiyatın ve sanatın farklı alanlarıyla yakından ilgileniyor. Mavi Mühür adlı ilk şiir kitabının okuyucu tarafından büyük beğeni kazanması yazarın yeni eserler üretmesindeki en önemli teşvik kaynağı oldu.

Erkan Ünlü’yü INSTAGRAM’dan Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ