Kişiler yüzyıllardır farklı alanlarda ve şekillerde maddi yatırımlar gerçekleştirerek geleceklerini güvence altına almaya ve hali hazırda sahip oldukları para ve benzeri mal miktarını arttırmaya gayret göstermektedirler. Son yüzyıl içerisinde gerçekleşen borsa hareketleri ile birlikte piyasa endeksleri bazında yatırım işlemleri gerçekleştirmek popüler bir yapı kazanmışken, teknolojik imkanların da gelişim göstermesi ile birlitke farklı yöntemler de ortaya çıkmış durumdadır. Genellikle geniş kapsamlı firma ya da gruplar tarafından gerçekleşebilecek yatırım işlemleri geniş vadede belirli kâr ve kazançlar getirebilirken, oluşabilecek dalgalanmalar nedeni ile küçük yatırımcılar zarar görebilmektedirler. Bu durum bireysel yatırımcıların PrimeTrade borsa endeksi gibi yöntemleri kullanarak işlemler yapmaları ile birlikte potansiyel yüksek oranda zararlardan korunmalarının mümkün hale gelmesi durumunu da ortaya çıkarmıştır.

Genellikle son birkaç yıldır ortaya çıkan CFD sistemi ile uygulanan PrimeTrade borsa endeksi yatırımları, bireylerin hali hazırda bu işlem için ayırdıkları miktarın on hatta yüz katına kadar varan oranlarda işlemler gerçekleştirerek yüksek oranda kâr miktarlarına erişmelerini mümkün kılmıştır. Söz konusu sistem yüksek oranda kâr fırsatlarının yanı sıra başarısız olması durumunda da zarar ortaya çıkarsa da, kişilerin hesapları herhangi bir durumda eksi bakiyeye ya da borca düşmediğinden dolayı ayrılan miktarın dışında bir karar ile karşılaşılması söz konusu olmamaktadır.


Endekslerin hesaplanması ve kriterlerin seçilmesinde uzman yardımdan faydalanın

Yatırım oluşturmak ve kısa vadede büyük oranda kazanç fırsatları elde etmek için kişinin belirli miktarda maddiyatını ayıracağı endeksi doğru seçmesi ve uygun zamanlarda işlem yapması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda PrimeTrade gibi üst düzey sistemler ile entegre olarak çalışan tablolar, dokümanlar ve benzeri sistemleri kullanan kişiler, yeri geldiğinde yıllık analizler üzerinden dahi yorum, tahmin ve değerlendirmeler yaparak kazanç fırsatlarını arttırabilmektedirler.