ABD tarafından papaz Brunson bahanesiyle Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaş sonrası hızla yükselen dolar kuru 7 TL'nin üzerine kadar çıkınca bu durumu fırsat bilenler jet hızıyla fiyatlara yüzde 70 bulan zamlar yapmıştı.

DOLAR DÜŞTÜ ZAMLAR KALDI

Hükümetin attığı kararlı adımlar ve ABD ile normalleşen ilişkilerle beraber dolar 5,30 TL'ye kadar düştü ancak dolar yükseldiğinde zam yapma yarışına giren fırsatçılar bu düşüşü görmezden geliyor.

DOLAR SON ÜÇ AYIN DİBİNDE

Özellikle doların bugünlerde son 3 ayın en düşük seviyesini görmesi ve hükümetin açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ programına rağmen beklenen indirimlerin henüz pazara yansımaması ise tüketicileri zor durumda bırakıyor. 

VATANDAŞ KIZGIN

Doların yaklaşık 2 TL değer kaybetmesine rağmen halen fiyatların yeteri kadar indirilmediğini belirten vatandaşlar "Neymiş dolar artmış, maliyetler artmış. Eee peki şimdi niye indirmiyorsunuz.!" diyerek sosyal medyadan tepkilerini dile getiriyor.

ENFLASYONU DA ETKİLİYOR

Dolar bahanesiyle fiyatlara fahiş zam yapanlar enflasyon verilerini de etkiliyor. Doların düşüşte olduğu Ekim ayında bile fırsatçıların zam ısrarının da etkisiyle enflasyon 2,67 artış gösterdi.

ŞİKAYET EDİN ÇAĞRISI

Öte yandan tüketici dernekleri ise fazla ve haksız zam yapan firmaların şikayet edilmesi çağrısında bulundu. Döviz kurlarındaki hareketlenmeyi bahane edip zam yapan fırsatçı firmaları şikayet etmek için üç farklı yöntem bulunuyor. Şikayet için telefon, internet veya dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz.

Tüketici Hakem heyetine yazılı şikayet, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı veya E-Devlet üzerinden şikayette bulunabilirsiniz.

kaynak:haber7